5 motive pentru care site-ul dvs. are nevoie de backlink-uri pentru SEO și cum să le obțineți

Motoarele de căutare iubesc site-urile web cu conținut natural, pe site, care răspunde la întrebările utilizatorilor. Site-urile web care prezintă conținut original și de calitate, scris de o ființă umană, au mai multe șanse de a primi poziții mai bune în clasamentele motoarelor de căutare decât cele cu conținut de calitate scăzută sau duplicat. Cu toate acestea, pentru a obține în primul rând o clasare mai bună în motoarele de căutare, aveți nevoie de backlink-uri. Acestea sunt linkuri către site-ul dumneavoastră de pe alte site-uri web în schimbul unui semnal de încredere implicit sau explicit. Acest lucru ajută alte site-uri web să știe că sursa backlink-ului este de încredere, ceea ce reprezintă un alt factor important pe care motoarele de căutare îl evaluează atunci când evaluează gradul de încredere al unui site web. În acest articol analizăm de ce aveți nevoie de backlink-uri pentru strategia dvs. SEO și cum să le obțineți de pe alte site-uri web sau de pe profiluri sociale.

Ce este SEO?

Optimizarea pentru motoarele de căutare, sau optimizare SEO, este practica de a influența rezultatul paginii de rezultate a unui motor de căutare. Scopul este de a face ca site-ul dvs. să apară în partea de sus a listei pentru cuvintele cheie relevante pentru care site-ul dvs. posedă conținut. Acest lucru înseamnă că, atunci când un utilizator caută un anumit cuvânt cheie în pagina de rezultate a unui motor de căutare, site-ul dvs. va fi printre puținele care apar în partea de sus a paginii. SEO este unul dintre cei mai importanți factori pentru a obține poziții bune pe Google, Bing și alte motoare de căutare. De asemenea, joacă un rol esențial în îmbunătățirea traficului organic către site-ul dvs. web, deoarece mulți oameni caută acum online bunuri și servicii online. Capacitatea de a obține o poziție înaltă în rezultatele motoarelor de căutare joacă un rol important în creșterea vizibilității site-ului dvs. pentru potențialii clienți.

De ce aveți nevoie de backlink-uri pentru SEO?

Atunci când ați construit o strategie SEO puternică, următorul pas este să obțineți mai multe backlink-uri naturale și off-site de la alte site-uri web pentru a vă crește SEO și pentru a vă îmbunătăți poziționarea în Google și în alte motoare de căutare. Backlink-urile sunt importante pentru că ajută Google și alte motoare să facă distincția între pagini și să determine care sunt cele mai bune pagini pentru a fi clasate în rezultatele lor. Atunci când cineva face clic pe un link de pe un site web către altul, acel al doilea site web primește mesajul „Hei, această pagină este relevantă pentru acest cuvânt cheie și este acum împărtășită de altcineva – s-ar putea să fiți interesat și de aceste informații”. Există multe motive pentru a obține backlink-uri pentru strategia dvs. SEO. În primul rând, un SEO bun se bazează pe backlink-uri. Backlink-urile sunt colacul de salvare al unei strategii SEO bune. Dacă nu le aveți, vă veți îneca în marea Internetului. Dar dacă le ai, strategia ta SEO se va rostogoli în aur.

Binele, răul și urâtul: Strategii de backlink

Există o mulțime de strategii când vine vorba de obținerea de backlink-uri, iar multe dintre aceste strategii sunt ridicole. Trebuie să știi ce faci dacă vrei să obții o prezență online bună pentru site-ul tău și să obții o bună poziționare în motoarele de căutare. Haideți să vorbim despre cele bune, cele rele și cele urâte. – Strategii bune de backlink – Backlink Farming – Aceasta implică partajarea unui număr mare de backlink-uri de calitate scăzută sau false de pe site-uri web cu conținut slab. – Backlink Rotations – Backlink rotations – Backlink rotations implică publicarea unui număr mare de backlink-uri de la o singură sursă. Acest lucru se face pentru a vă consolida autoritatea și pentru a vă îmbunătăți prezența online. – Backlink-uri Nofollow – Acesta este cel mai bun tip de backlink pe care îl puteți obține. Pe scurt, dacă cineva vă partajează link-ul fără a obține beneficii în schimb, îl puteți raporta. – Strategii rele de backlink – Ghosting – Aceasta este atunci când, în calitate de proprietar de site web, partajați link-uri fără să vă pese de calitatea backlink-ului. – Nofollow Backlinks – Acesta este un backlink, dar nu are nicio valoare pentru Google. Chiar dacă aceste backlink-uri vă ajută la început, vă vor face rău în timp. De fapt, acestea ar putea să vă facă să fiți interzis de Google. – Off-Site Backlink Farming – Acest lucru se întâmplă atunci când cumpărați trafic de la site-uri web care sunt interesate de backlink-uri. Acest lucru nu este bun. – On-Site Backlink Imitation – Acest lucru se întâmplă atunci când copiați comentarii de blog și creați backlink-uri false. – Nofollow Backlinks – Ar trebui să evitați acest tip de backlink deoarece este ca un steag roșu pentru Google.

Cum să obțineți backlink-uri bune pentru SEO

Acestea sunt strategiile care te vor ajuta să obții backlink-uri bune pentru SEO. – Găsește surse bune de backlink-uri – Următorul pas este să găsești site-uri web de înaltă calitate care sunt dispuse să se lege de tine și să-ți trimită backlink-uri. Încercați să folosiți Google și Google Search Console pentru a găsi aceste site-uri web. Există, de asemenea, multe instrumente de creare de linkuri care vă vor ajuta să faceți acest lucru. – Publicați conținut de calitate – Dacă doriți să obțineți backlink-uri, următorul pas este să publicați o bucată de conținut de înaltă calitate. Acest lucru va crea o invitație deschisă pentru alte site-uri web de a vă partaja conținutul și de a vă partaja link-ul în schimb. – Implică-te cu sursele de backlink – Poți folosi Google Analytics pentru a vedea cine are link-uri către tine. De asemenea, puteți utiliza Google Search Console pentru a vedea cine se leagă de site-ul dvs. și pentru a vă angaja cu aceștia. Puteți, de asemenea, să lăsați comentarii pe alte site-uri web pentru a-i invita să facă un link către site-ul dvs. – Asigurați-vă că legăturile sunt Nofollow – Ultimul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că legăturile pe care le obțineți sunt legături nofollow. Acest lucru vă va ajuta să obțineți linkuri nofollow și să eliminați steagul roșu al linkurilor off-site.

Concluzie

Backlink-urile sunt cel mai important tip de link-uri pentru SEO. Cu backlink-urile, îi spuneți lui Google și altor motoare de căutare că alte site-uri web se leagă de conținutul dvs., ceea ce este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă ajuta site-ul web. Cu toate acestea, strategiile de backlink nu sunt un lucru ușor de făcut, mai ales dacă vrei să obții rezultate bune. Pentru a reuși, trebuie să urmați strategiile din acest articol și să obțineți cât mai multe backlink-uri naturale și off-site cât mai multe. De asemenea, trebuie să vă asigurați că linkurile pe care le obțineți sunt linkuri nofollow și că nu provin de pe site-uri de calitate scăzută sau spam. Acest lucru vă va ajuta să obțineți link-uri nofollow care au multă autoritate și provin de la site-uri web relevante pentru nișa dvs. Acestea sunt cele 5 tipuri de Backlinks de care aveți nevoie pentru SEO. Link-uri naturale de la site-uri web cu conținut relevant care împărtășesc link-ul tău. Link-uri no-follow de la site-uri cu autoritate care nu sunt spammer. De la alte site-uri web în schimbul unui semnal de încredere implicit sau explicit. De la alte profiluri sociale în schimbul unui Like, Re-Tweet sau Share. Și, în cele din urmă, guest posts de pe alte site-uri web.

Asadar daca esti in cautarea de servicii SEO pentru site-ul tau, apeleaza la Alin Manea – expert SEO de peste 15 ani in Romania.