5 RECOMANDĂRI interesante pentru o curățenie generală ca la carte

Curățenia generală este recomandată o dată sau de două ori pe an, în funcție de disponibilitatea timpului. Însă pentru a putea munci eficient și ține cont de tot ce este important în acest proces, poți pune în practică următoarele sfaturi în materie de curățenie generală.

Cum să te apuci de curățenie generală în casă și de ce ar trebui să ții cont

1. Aruncarea lucrurilor vechi

O curățenie generală poate implica selectarea lucrurilor care nu mai sunt de folos și reciclarea lor la centrele de specialitate. Hainele pe care nu le mai porți sau jucăriile pe care le-ai depozitat deja de mult timp prin casă ar putea fi puse pe lista obiectelor care pot fi reciclate.

Este drept că, de fiecare dată spui că poate le vei mai purta sau folosi la un moment dat, însă acel moment chiar nu vine și nu faci altceva decât să depozitezi lucruri și să ocupi un spațiu pe care ai putea să îl utilizezi într-un alt mod.

2. Curățenia în dulapuri

Nu există curățenie generală fără reorganizarea dulapurilor din casă. Dacă hainele au fost deja “cernute” și dacă lucrurile nefolositoare au fost duse la reciclat, urmează să te ocupi de spațiul din dulap. 

Se începe cu eliminarea prafului și mizeriei, cu produse speciale și se poate termina cu aerisirea dulapurilor pentru câteva ore. Odată cu rearanjarea lucrurilor poți pune și câteva pliculețe parfumate pentru a păstra prospețimea în dulapurile respective.

3. Spălarea geamurilor și a perdelelor

Dacă geamurile se curăță în mod periodic pe interior, altfel stau lucrurile când vine vorba de curățenia generală. Astfel, se începe cu scoaterea perdelelor de pe bare sau galerii, se pun la curățat, urmând ca geamurile să fie spălate atât pe interior, cât și pe exterior. Întregul proces poate dura câteva ore, mai ales dacă locuința are spațiu din belșug.

4. Reamenajarea cămarei

Cămara este spațiul în care multe lucruri își găsesc locul. Borcanele cu murături, făina, fasolea, pungile cu semințe și pachetele de paste își împart același perimetru cu bolurile din plastic sau mixerul din dotare. 

Categoric, o reamanejare de cămară este necesară, iar aici poți arunca produsele care nu îți mai sunt de folos. Poți începe cu golirea cămarei, curățarea acesteia și instalarea unor folii de plastic sau hârtie pentru protejarea rafturilor.

5. Mutarea mobilei pentru ștergerea prafului

O altă etapă în curățenia generală este mutarea mobilei pentru a elimina praful adunat în spatele ei de-a lungul anului. E drept că aici ai nevoie de puțin ajutor pentru mutare, ca mai apoi să bagi aspiratorul în funcțiune.

Curățenia generală presupune implicare și pregătire, așa că, înainte de toate, poți achiziționa un aspirator de aici, analizând atent tipul de marcă, specificații tehnice și funcționalități. Pe Altex.ro ai la dispoziție o gamă variată de aspiratoare și cu siguranță vei alege unul pe placul tău.

Așadar, aceste 5 sfaturi ți-ar putea fi utile la următoarea curățenie generală în casă. Important de știut este faptul că acest proces poate dura câteva zile, așa că, nu ești obligat să te ocupi de toate în același timp.

Sursă foto: Pexels.com

Previous post Carti Salvatoare de vieti scise de catre Dr.Vanessa Youness, fondatoare YOUness WELLness Clinic & Retreat
Next post Ce este un aranjor muzical și de ce ai nevoie de acest instrument?