5 semne majore care anunta necesitarea serviciilor de tractari auto

Majoritatea proprietarilor de masini nu stiu care este momentul potrivit in care sa contacteze o companie de remorcare chiar daca vehiculul lor are un comportament ciudat. Este adevarat ca autoturismele moderne ofera siguranta si fiabilitate sporita, insa problemele mecanice pot deveni, totusi, un pericol semnificativ. Atunci cand soferul se afla la volan, nu trebuie sa se bazeze in intregime pe eficienta masinii, ci trebuie sa gandeasca preventiv si sa fie in alerta mereu in legatura cu posibilele pericole din trafic.

Accidentele rutiere sunt foarte imprevizibile; o singura clipa de neatentie poate sa fie platita cu viata, in unele cazuri. Astfel, cei care intampina diverse probleme cu masina si se afla in timpul unei calatorii indelungate, trebuie sa contacteze o companie de remorcare din zona respectiva. De pilda, cei care se deplaseaza in vecinatatea Brasovului si sesizeaza ca masina are un comportament neobisnuit, trebuie sa sune de urgenta la o firma de tractari auto Brasov, pentru a beneficia de ajutor de specialitate.

Semnele principale ale unei disfunctionalitati la nivelul masinii care ar trebui sa dea de gandit oricarui sofer sunt prezentate in cele ce urmeaza.

  1. Dificultati de conducere

Unul dintre semnele principale care semnaleaza prezenta unei defectiuni auto este atunci cand se experimenteaza dificultati de conducere. In cazul in care masina nu poate sa fie manevrata adecvat si cu precizie, este neaparata nevoie de interventia unui specialist. Multi soferi aleg sa conduca in continuare catre cel mai apropiat service auto, insa aceasta operatiune poate fi de-a dreptul periculoasa, pentru ca ar putea defecta autoturismul mult mai rau.

  • Mirosuri neosbisnuite

O alta problema care ar trebui sa ridice niste semne de intrebare pentru sofer este redata de mirosurile ciudate experimentate in timpul condusului care pot proveni chiar de la motor. Mirosul neobisnuit poate sa anunte pierderea brusca a unui lichid – lichid de frana, ulei, lichid de racire, combustibil etc. In cazul in care se sesizeaza prezenta unui nor de fum care iese din teava de esapament a masinii, este recomandat ca soferul sa se opreasca imediat din condus si sa sune la o firma de tractari auto cat mai repede.

  • Martorii de bord

Inainte de fiecare drum lung, soferul trebuie sa se asigure ca bordul masinii nu are nicio lumina de avertizare aprinsa. In cazul in care in timpul condusului isi da seama ca masina se confrunta cu niste dificultati de functionare, iar bordul indica prezenta unor defectiuni prin luminitele de avertizare aprinse, este clar ca soferul trebuie sa sune de urgenta la compania de remorcare.

  • Sunete iesite din comun

Daca sistemul de franare al autovehiculului emite un zgomot puternic de macinare, conducatorul auto trebuie sa se opreasca in cel mai apropiat refugiu, pentru ca exista riscul sa aiba probleme severe cu frana masinii. In cazul in care motorul emite zgomote de vajait, ciocanituri sau scartait, este important sa se apeleze imediat la o firma de tractari auto.

Astfel, serviciile de tractare auto se dovedesc a fi de un real ajutor pentru o multime de persoane in fiecare zi, care se confrunta cu situatii de-a dreptul neplacute sau chiar ingrijoratoare. In cazul in care se remarca prezenta semnelor mentionate mai sus, este necesar sa se apeleze de urgenta la compania de remorcare in cel mai scurt timp posibil.

Previous post Cum sa alegi ceasul de mana potrivit pentru a-l face cadou
Next post Care sunt avantajele unui sofer profesionist de TIR?