detartraj Iași

6 avantaje ale detartrajului dentar

Detartrajul este o procedură stomatologică realizată exclusiv de către medicul stomatolog. Pentru detartraj, medicul folosește ultrasunete pentru a îndepărta tartrul dentar și subgingival, fără să afecteze dinții sau gingia. 

Detartrajul se realizează într-un cabinet stomatologic – precum această clinică stomatologică Iași – nu este un tratament dureros, se realizează într-un timp scurt și previne apariția cariilor dentare.

Procedura oferă următoarele avantaje: 

1. Dispar petele de pe dinți

Tartrul este cunoscut şi ca piatră pe dinți din cauza aspectului colorat. Chiar dacă nu este în întregime vizibil, el poate strica un zâmbet impecabil.

Dinţii sănătoşi sunt şi frumoși. Schimbarea aspectului dinţilor este vizibilă şi ajută la creșterea încrederii de sine. Vei scăpa de petele galbene-maronii cauzate de tartru, iar dinţii tăi vor deveni mai albi şi mai strălucitori. Vei zâmbi tot timpul, vei fi mai deschis la conversaţie, dar şi la apariţii, poze sau evenimente.

2. Scad şansele să dezvolţi afecţiuni gingivale

Pe măsură ce se dezvoltă, tartrul pătrunde între dinte şi gingie. De acolo, poate duce la paradontoză ori alte afecţiuni gingivale.

Detartrajul elimină în totalitate bacteriile, inclusiv pe cele care sunt riscant de aproape de gingii, pentru ca tu să te bucuri de gingii sănătoase şi puternice. Iar gingiile sunt cele care susţin dinţii în sine, dar şi sănătatea lor.

3. Respiraţia este mai proaspătă

Atunci când tartrul este deja pe dinţi, poţi avea uneori senzaţia că ai dinţii încărcaţi sau că nu ai respiraţia proaspătă.

Îndepărtarea tartrului presupune eliminarea plăcii bacteriene şi a resturilor alimentare, prin urmare, vom scăpa de sursa mirosului neplăcut. 

4. Micșorează efectele secundare ale mâncărurilor

Fiecare masă îţi poate influenţa sănătatea dinţilor. Cafeaua, ceaiul, fumatul – toate acestea îşi lasă amprenta pe dinţii tăi. În aceeaşi categorie pot intra dulciurile, mâncărurile ce conţin coloranţi şi sucurile.

Odată cu placa bacteriană, detartrajul curăţă şi petele ce pot părea inofensive.

5. Pe termen lung, nu există dezavantaje

Faptul că detartrajul necesită un drum la stomatolog, o şedinţă de circa o oră şi un buget poate părea un incovenient. La Rana Art Dent, bugetul este adaptabil, pentru că poţi să alegi de la un simplu detartaj, la pachetul ce include şi periaj profesional. Putem să spunem că bugetul pentru detartaj este invers proporţional cu afecţiunile pe care le poate provoca lipsa curăţării.

Există legende care spun că detartajul ar afecta smalţul dinţilor. Chiar şi când existau metode mai invazive decât un detartraj dentar cu ultrasunete, ele eliminau piatra, şi nu smalţul.

6. Gingii sănătoase, corp sănătos

Este bine cunoscut faptul că modul de îngrijire a cavităţii bucale ne influențează şi restul organismului. În acest sens, prin eliminarea tartrului avem în vedere echilibrul oferit sănătăţii inimii, dar putem controla şi alte riscuri precum diabetul sau cancerul. Bacteriile prezente în cavitatea bucală pot ajunge în vasele de sange şi prin urmare vor fi transportate către inimă şi către celelalte organe. Pot apărea şi probleme la nivelul plămânilor, din cauza aspiraţiei bacteriilor prin cavitatea bucală şi gât. Dacă îți dorești și tu să ai un zâmbet alb și strălucitor, poți încerca acest detartraj Iași.

Previous post 4 reguli de design interior pe care restaurantele de lux le respectă
Next post MOMENTE EMOŢIONANTE LA COLEGIUL MIHAI VITEAZUL BUCUREŞTI