Află tot ce trebuie să știi despre focarele pentru șeminee

Șemineul este un dispozitiv construit sau montat fie în locuință, fie în locuri comerciale, dar și în alte spații. Fiind o structură destinată în principal încălzirii, din ce în ce mai mulți proprietari optează pentru o astfel de construcție datorită atmosferei primitoare pe care acestea le creează. Fiind o sursă puțin poluantă și deosebit de eficientă, șemineul poate fi sursa principală de încălzire a locuinței, sau doar o sursă alternativă.

Fiecare șemineu are la bază un focar de șemineu, aceasta fiind de fapt camera de ardere. Fiind prevăzută fie cu o ușă simplă ori cu un geam, aceasta are rolul de a permite accesul pentru alimentarea șemineului cu combustibilul necesar. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre focare seminee, astfel încât să poți face alegerea ideală pentru livingul tău!

Există posibilitatea amplasării de focare șeminee în case ori construcții cu structură de lemn?

În primul rând, trebuie să știi că acei constructori de case din lemn care au experiență și care execută lucrări de calitate, știu că structura acestor construcții trebuie ignifugată corespunzător, dar și că materia primă trebuie tratată împotriva diferitelor tipuri de dăunători.

În privința construcției ce va avea rolul de focar de șemineu, aceasta trebuie executată corespunzător. Trebuie să se țină cont de faptul că această construcție se încălzește deosebit de tare, dar și pereții acesteia. Așadar, aceleste elemente trebuie să aibă o izolație termică de bună calitate, pentru ca pe viitor să te poți bucura de alegerea făcută și de toate avantajele pe care aceasta ți le poate oferi.

Cum se protejează structura de lemn și ce trebuie să știi despre coșul de fum?

Izolața termică pentru cavitatea unde va fi montat șemineul trebuie să fie făcută din vată minerală sau din ceramică. Nu lua în considerare izolarea cu plăcu de polistiren, deoarece acesta se topește atunci când intră în contact cu un o suprafață a cărei temperatură depășește 100 de grade Celsius! Dacă aceste lucruri sunt respectate, nu există niciun motiv de îngrijorare, dar dacă totuși vrei să fii cât de prevăzător cu putință, este indicat să optezi și pentru lăsarea unui mic spațiu între structura de cărămidă și partea de lemn a casei. În acest fel este eliminat orice fel de risc, iar tu te vei putea bucura de șemineul ales alături de cei dragi! În privința coșului de fum, trebuie să știi că partea de izolație termică este de obicei inclusă în construcția coșului. Totuși, în cazul în care coșul intră în constact cu vreo parte a construcției din lemn a casei, este recomandat să se utilizeze un mic strat de izolașie termică.

Care sunt avantajele unui șemineu, ținând cont de tipurile de șeminee disponibile?

Cele două mari avantaje pe care le oferă un șemineu sunt date de funcționalitate și de design. Așadar, șemineul poate asigura încălzirea, dar în același timp înfrumuseșează camera sau livingul în care este instalat. Șemineele clasice, pe lemne, încălzesc eficient și în plus adaugă un plus de farmec prin trosnitul lemnelor, creând o atmosferă calmă, relaxată și intimă.

Un șemineu electric se instalează rapid și ușor și în plus este mai puțin periculos, deoarece nu emană fum sau alte mirosuri și nici nu lasă mizerie.  

Șemineul pe gaz nu necesită curățare, spre deosebire de un șemineu pe lemne și nici nu are nevoie de racordarea la un coș de fum. Acestea oferă flacără adevărată, care poate fi reglată cu ajutorul unei telecomenzi.

În cazul șemineului cu bioetanol, trebuie să știi ca acesta este varianta bio a acestor produse și protejează mediul înconjurător. Acesta are costuri reduse de întreținere și nu necesita racordarea la coșuri de fum sau alte instalații complicate.

Online, pe Seminee-Expert.ro ai la dispoziție o gamă variată de focare șeminee, coșuri de fum, sobe, accesorii șeminee, dar și constructie seminee.Folosește datele de mai jos și bucură-te împreună cu cei dragi de un șemineu după placul vostru, care va crea o atmosferă feerică și intimă în locuința voastră!

Contact:

E-mail: office@seminee-expert.ro

Telefon: 0721280587