Aproximativ 600 de școli din România și 100.000 utilizatori folosesc EDUS, platforma digitală de educație

EDUS este un software complet de management educațional, cu o vechime de peste 5 ani pe piața din România. În contextul necesității accelerării procesului de digitalizare a educației, platforma este în prezent utilizată de aproximativ 600 de unități de învățământ din România, instituții publice, dar și private. În total, peste 100.000 de persoane – profesori, părinți și elevi – folosesc modulele educaționale și organizaționale puse la dispoziție de către EDUS.

Platforma lansată în 2015 oferă un serviciu de management organizațional și educațional complet digitalizat, unic pe piața locală. Aceasta asigură fluxul complet de predare și învățare de la clasă, în spațiul digital, fiind disponibilă pentru predare online, teme și teste, notare și prezență, comunicare și suport în timp real. Este utilizată de către unități școlare din învățământul preuniversitar din București și întreaga țară,  fiind recunoscută ca partener oficial de către Ministerul Educației din România.

În 2020, fiecare instituție a beneficiat de o perioadă de testare gratuită de un an, în care profesorii, elevii și părinții s-au putut acomoda cu procesele și sistemul de învățare digital. După acest interval, fiecare școală a avut posibilitatea de a încheia un abonament lunar, ce variază între 12 și 36 de luni, în funcție de opțiunea fiecărei școli. În prezent, rata de transformare a conturilor gratuite în abonamente active este de peste 50%.

Pentru 2021 se preconizează o creștere cu 40% a numărului de utilizatori EDUS. Din planurile de dezvoltare a platformei se numără încheierea unor parteneriate cu centre de testate acreditate și dezvoltarea unei grile de cursuri ce vor pregăti cadrele didactice pentru predarea digitală.

“Mulți părinți consideră că atunci când elevul este online sau folosește tehnologia, de fapt acesta pierde timpul cu niște activități neproductive. Ne dorim, prin intermediul EDUS, să redefinim acest concept și să demonstrăm că tehnologia poate fi utilizată în educația elevilor. Produsul este dezvoltat continuu, pe baza unor cercetări exploratorii și de utilitate și prin feedback-ul continuu pe care-l primim de la utilizatorii noștri. Misiunea pe care ne-o asumăm este aceea de a crea un cadru prin care elevii să-și poată atinge potențialul într-un sistem educațional digital care poate fi facil, accesibil și plăcut”, spune Costina Papari, Product Manager EDUS.

Platforma Edus.ro asigură atingerea performanței maxime în 3 arii: educația copiilor, colaborarea cu părinții și organizare internă. Aproximativ 600 de unități școlare beneficiază de platforma ce oferă posibilitatea desfășurării cursurilor online, pregătirea și livrarea temelor și desfășurarea testărilor periodice. În plus, aceasta le oferă utilizatorilor acces la un catalog digital în care se poate configura orarul, se pot trece note și se poate ține evidența absențelor. Tot EDUS pune la dispoziție o librărie digitală, unde cadrul didactic își centralizează cu ușurință toate documentele și fișierele necesare predării, testării și notării elevilor.

EDUS este o platformă ușor de utilizat și înțeles pentru toată lumea – profesori, părinți și copii. A venit cu multe beneficii pentru noi, de la teste și teme, catalog online și bibliotecă digitală, la rapoarte pentru verificarea profesorilor și a elevilor sau două variante de predare online. Deși am crezut că trecerea la sistemul de învățare online va fi mai dificilă, ne-am acomodat rapid și sperăm să continuăm să folosim EDUS mulți ani de acum înainte.”, spune Mirela Manea, director adjunct la Școala Gimnazială nr 2, Buftea

Beneficiile pe care le oferă EDUS utilizatorilor săi se extind la fiecare grupă de utilizatori. În rândul elevilor s-au constatat reducerea absenteismului școlar prin monitorizarea în timp real a prezenței la cursuri și creșterea ratei de promovabilitate a examenelor școlare. Profesorii apreciază controlul crescut asupra proceselor de organizare internă și eliminarea birocrației. Numărul de task-uri zilnice le este redus, prin simplificarea proceselor de lucru, iar transparența este asigurată prin crearea unui număr nelimitat de conturi de utilizatori care pot accesa platforma și vizualiza documente sau situații la zi. Totodată, EDUS facilitează comunicarea între profesori, părinți și elevi, prin intermediul catalogului online, asigură toate documentațiile și normele legislative necesare profesorilor și instituțiilor și oferă posibilitatea de desfășurării cursurilor online oricând este nevoie.

În prezent echipa EDUS este formată din 23 de persoane, care se ocupă de dezvoltarea modulelor tehnice și vânzarea platformei, în birourile din București și Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre platformă sunt disponibile pe www.edus.ro.

Previous post Istoria celei mai vechi fabrici de cantare de pe teritoriul actual al Romaniei. Era renumita la nivel european…
Next post ASE Bucuresti – primul loc in clasamentul Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings