Baterii perfecte pentru bucătărie: 4 elemente de care să ții cont

Îți place foarte mult să gătești pentru cei dragi? Înseamnă că ai nevoie de o bucătărie perfect mobilată și echipată, unde să ai la îndemână toate cele necesare pentru realizarea celor mai bune bucate!

Înainte de alegerea mobilei, începe prin a studia gama de baterii bucatarie pe care le ai la dispoziție, astfel încât să te asiguri că poți spăla toate vasele și oalele pe care le murdărești. Este vorba despre obiecte sanitare esențiale într-un astfel de spațiu, dar pe care trebuie să le studiezi îndeaproape înainte de a lua o decizie!

Baterii bucătărie în funcție de tipul de pipă

Un prim detaliu care contează extrem de mult în privința bateriilor de bucătărie este referitor la pipa pe care acestea o au. De aceea, este bine să știi că poți opta pentru:

  • baterii cu pipă fixă – sunt modelele clasice, care există pe piață încă de foarte mulți ani și pe care le poți utiliza foarte ușor. Ele pot avea dublă comandă sau monocomandă;
  • baterii cu pipă mobilă – mult mai practice și mai eficiente, aceste obiecte sanitare îți permit să muți pipa spre strânga ori spre dreapta atunci când ai nevoie să pui obiecte mari în chiuvetă, pentru a le spăla;
  • baterii cu furtun retractabil – sunt prevăzute cu un furtun retractabil, care este practic mai ales atunci când vrei să clătești platouri sau oale mai mari. Imediat ce îți termini treaba, retractezi furtunul și bacteria rămâne în forma sa inițială.

Tipul de comandă

Un alt element important, de care este recomandat să ții cont când cauți o baterie de bucătărie este tipul de comandă al apei. De exemplu, te poți orienta spre:

  • baterii cu senzori – sunt unele dintre cele mai noi modele apărute pe piață și îți oferă avantajul de a nu mai fi nevoit să acționezi apa cu ajutorul unui robinet. Este suficient să-ți apropii mâinile de baterie, pentru ca apa să pornească. Astfel, nu mai murdărești bateria și îți poți spăla vasele cu mai puțin efort;
  • baterii cu monocomandă – prevăzute cu un singur robinet, aceste obiecte îți oferă ocazia de a acționa apa prin rotirea robinetului spre stânga ori spre dreapta, în funcție de apa de care ai nevoie: caldă sau rece;
  • baterii cu dublă comandă – sunt bateriile clasice, simple, cu 2 robineți. Dacă ești adeptul obiectelor sanitare clasice, acestea sunt ideale pentru tine.

Design

Din punct de vedere al design-ului, bateriile de bucătărie sunt atât de diferite, încât poate reprezenta o provocare să te oprești la modelul ideal. De la modelele simple, uni, până la bateriile cu forme curbate ori drepte, pe toate le poți studia online. Ideal este să te gândești, însă, la imaginea de ansamblu pe care vrei să o creionezi în bucătărie, iar astfel îți vei da seama care este opțiunea potrivită pentru tine. Dacă îți dorești o bucătărie moderne, alege o baterie în același ton, însă dacă vrei o bucătărie mobilată în stil vintage, te poți orienta spre o baterie aurie, frumoasă!

Mărime

Nu în ultimul rând, este bine să știi că bateriile sunt împărțite și ele pe categorii, în funcție de mărimea pe care o au. Astfel de produse sanitare sunt disponibile de la S și până la L. Cu cât chiuveta este mai mare, cu atât și pipa trebuie să fie mai înaltă, astfel încât apa să curgă fără a stropi totul în jur.

De pe Baterii-lux.roîți poți comanda foarte ușor atât baterii de bucătărie, cât și baterii baie de top, pe care să le folosești cu încredere o perioadă îndelungată de timp! Pune în balanță toate elementele anterior menționate, pentru a lua decizia corectă!

Date de contact:

Email: office@baterii-lux.ro

Telefon: 0721482872