Beneficii mai putin cunoscute ale sexului

Pentru ca un numar tot mai mare de persoane a ales sa apeleze la escorte mai ales acum, in perioada pandemiei, am analizat mai multe beneficii mai putin cunoscute ale sexului asupra organsimului uman, dovedite de studii importante in acest domeniu.

Sexul calmeaza durerea

Orgasmele nu se simt doar bine; calmeaza durerea. Cercetarile efectuate la Universitatea Rutgers au descoperit ca femeile au toleranta crescuta la durere si au scazut detectarea durerii in timpul stimularii vaginale si orgasmului. Un studiu din 1985, publicat in revista Pain, a constatat ca in timpul stimularii vaginale, femeile au observat cresteri ale pragului de durere de aproximativ 36% pana la 40%. In jurul orgasmului, pragul de durere al femeilor a crescut cu 74,6 la suta. Cercetatorii spera ca pot izola raspunsul chimic sau creierului care provoaca aceasta imunitate la durere, permitandu-le sa scoata efectul din dormitor si in viata de zi cu zi.

Scade nevrotismul

Te stresezi in legatura cu relatiile? O viata sexuala regulata iti poate usura temerile. Tinerii casatoriti care au un scor ridicat in nevrotism – o trasatura marcata de schimbari de dispozitie si ingrijorari frecvente – se descurca mai bine in casatoriile lor atunci cand exista mai mult sex. Pentru majoritatea cuplurilor, frecventa sexului in aceasta etapa a casatoriei nu a fost asociata cu fericirea, dar sotii nevrotici pareau sa obtina un impuls atunci cand lucrurile erau active in dormitor. Nevrotismul tinde sa-i faca pe oameni nefericiti, dar sexul sterge ingrijorarea, facand proaspat casatoritii nevrotici la fel de multumiti ca omologii lor relaxati.

Reduce riscul de cancer de prostata

Barbati, iata un motiv bun pentru a face sex: ejacularea poate reduce riscul de cancer de prostata. Un studiu din 2004 publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane a urmarit 30.000 de barbati, inclusiv aproximativ 1.500 care au suferit in cele din urma cancer de prostata si a constatat ca o viata sexuala activa nu era asociata cu un risc mai mare de boala.

Barbatii care au ejaculat cel mai mult – de 21 de ori pe luna sau mai mult – au avut cu aproximativ o treime mai putine sanse de a dezvolta cancer de prostata decat cei care au ejaculat intre patru si sapte ori pe luna. Cu toate acestea, juriul nu a aflat cand si daca este de ajutor adaugarea unei ejaculari suplimentare in viata ta.

Cercetarile pe aceasta tema au fost oarecum contradictorii, iar efectul protector al ejacularii este probabil mic. Poate ca cea mai buna abordare este sa faci sex de dragul sexului si sa lasi beneficiile secundare sa apara acolo unde pot.

Toate acestea, dar si starea de bine asociata, au facut ca un numar tot mai mare de persoane sa gaseasca solutii, chiar si atunci cand nu au o partenera stabila.

Previous post Tipărirea cărților este acum la îndemâna oricui
Next post Cum alegem scaunele pentru domeniul horeca?