Care sunt cele mai sănătoase alimente pe care nu ar trebui să le uiți niciodată atunci când îți faci cumpărăturile din supermarket!

Dacă vrei să mănânci mai sănătos și îți dorești să te asiguri că ai toate alimentele potrivite pe lista de cumpărături săptămânală, atunci ai ajuns la locul potrivit. A mânca sănătos înseamnă a te asigura că obții echilibrul corect de nutrienți, inclusiv vitamine, minerale, proteine și grăsimi sănătoase. Pentru a te ajuta să începi, în rândurile următoare vei găsi o listă cu câteva dintre cele mai sănătoase alimente pe care nu trebuie să le uiți niciodată atunci când faci cumpărăturile săptămânale din supermarket.

Iată cele mai sănătoase alimente pe care nu ar trebui să le uiți niciodată atunci când îți faci cumpărăturile din supermarket!

  1. Fructe și legume 

Fructele și legumele sunt esențiale pentru o sănătate bună și ar trebui să fie baza dietei tale zilnice. Consumul unei varietăți de fructe și legume diferite te va asigura că obții o gamă largă de vitamine, minerale și antioxidanți. Alege o gamă largă de fructe  și tipuri diferite de legume pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive. Dacă timpul nu-ți permite poți comanda online legume și fructe proaspete de aici – pe auchan.ro găsești o gamă extrem de diversificată de astfel de produse perfecte pentru sănătatea ta și a familiei tale.

  1. Cereale integrale 

Cerealele integrale sunt o sursă excelentă de fibre, vitamine și minerale. De asemenea, ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil și la menținerea sistemului digestiv sănătos. Alege întotdeauna pâinea integrală, cerealele, pastele și orezul integral pentru a obține cea mai mare nutriție din cereale și derivate.

  1. Leguminoase 

Leguminoasele sunt o sursă excelentă de proteine pe bază de plante și oferă o varietate de vitamine și minerale esențiale. Linte, mazăre și fasole sunt toate opțiuni excelente pentru a le adăuga la dieta ta.

  1. Lactate 

Dacă nu ai intoleranță la lactoză, e important să ai în vedere că produsele lactate sunt o mare sursă de calciu și sunt, de asemenea, pline de nutrienți esențiali organismului. Încercă să optezii pentru opțiuni cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi atunci când este posibil.

  1. Grăsimi sănătoase 

Grăsimile sănătoase sunt importante pentru ca organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi și să ajute la menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol. Alege alimente cum ar fi avocado, nuci și semințe și uleiuri presate la rece, cum ar fi cel de măsline și cel din nuci de cocos.

  1. Ouă

Nu numai că sunt o mare sursă de proteine, dar ouăle sunt, de asemenea, pline de vitamine și minerale esențiale. Deși ouăle sunt bogate în colesterol, ele sunt încă o alegere sănătoasă, consumate echilibrat.

  1. Proteine slabe

Proteinele slabe, cum ar fi cele din carnea de pasăre de curte, de pește și cele din carnea roșie slabă, sunt importante pentru creșterea și repararea mușchilor. Alege bucăți slabe de proteine și optează pentru peștele prins în sălbăticie atunci când este posibil pentru a obține cea mai mare nutriție.

  1. Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt o modalitate foarte bună de a adăuga grăsimi sănătoase și substanțe nutritive suplimentare la dieta ta. Ele sunt, de asemenea, o opțiune excelentă de gustare și vă pot ajuta să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp.

Alimentația sănătoasă nu trebuie să fie complexă sau dificilă. Dacă te asiguri că incluzi aceste alimente pe lista săptămânală de cumpărături, vei fi pe drumul spre un stil de viață mai sănătos!

sursa foto: pexels.com

Previous post 7 idei de cadouri pentru femei pentru luna martie
Next post Elitium Expert Credit: Partenerul Tău de Încredere în Consultanța Bancară Gratuită