Ce este remodelarea corporală și care sunt beneficiile obținute

Aspectul fizic joacă un rol tot mai marcant în contextul actual, influențând nu numai sfera personală, dar și pe cea profesională.

Se afirmă adesea că prima impresie este crucială și, chiar dacă în dezvoltarea unei relații, calități precum farmecul, inteligența, umorul sau integritatea pot ajunge să domine și să întărească o conexiune, realitatea este că aceste trăsături mai subtile nu reușesc întotdeauna să compenseze o dezamăgire inițială, care ar fi putut fi determinantă pentru parcursul vieții tale.

Cercetările validează percepțiile comune despre impactul aspectului fizic asupra succesului personal și profesional. Un studiu din 2016, publicat în „Frontiers in Psychology”, evidențiază dificultățile pe care persoanele supraponderale le întâmpină în a-și găsi un loc de muncă, comparativ cu candidații de greutate normală. În plus, se observă că pozițiile de leadership sunt frecvent ocupate de persoane mai înalte.

Îngrijorarea pentru aspectul exterior nu cunoaște limite de vârstă, însă femeile par să acorde o atenție deosebită modului în care sunt percepute. În ultimii ani, media și rețelele sociale au promovat un ideal de frumusețe caracterizat prin siluete slabe și tonifiate, tinerețe perpetuă și lipsa oricăror semne ale îmbătrânirii, cum ar fi ridurile sau celulita. Această tendință a stimulat dezvoltarea industriei de înfrumusețare, medicina estetică și chirurgia plastică, cu promisiuni de transformări spectaculoase ale aspectului fizic.

Ce înseamnă remodelarea corporală?

Remodelarea corporală nu se limitează la exerciții fizice și dietă. Grație progreselor din domeniul esteticii, aceasta poate defini și sculpta corpul, eliminând surplusul de grăsime sau piele și remodelând diverse zone pentru a atinge aspectul dorit.

Procedurile de remodelare corporală pot fi chirurgicale sau non-chirurgicale și vizează eliminarea pielii în exces, reducerea depozitelor de grăsime, îmbunătățirea tonusului muscular și a aspectului pielii sau conturarea anumitor părți ale corpului.

Remodelarea ajută la pierderea în greutate?

Deși variate, terapiile de remodelare promit rezultate vizibile după un parcurs de tratament complet, presupunând mai multe ședințe. Pentru efecte rapide, se recomandă combinarea diferitelor terapii sau asocierea lor cu o dietă echilibrată și exerciții fizice.

Remodelarea corporală nu este o metodă de slăbit per se, ci mai degrabă de conturare a zonelor problematice, unde pierderea în greutate prin metode tradiționale nu este eficace, sau de corectare a aspectului în urma unei scăderi semnificative în greutate, cum ar fi post-bariatrică, care lasă în urmă exces de piele.

Ce tipuri de proceduri de remodelare corporală există?

Există o gamă largă și în continuă evoluție de proceduri de remodelare, clasificate în categorii precum noninvazive, minim invazive și chirurgicale. Fie că sunt efectuate în clinici specializate, sub supravegherea unui medic, sau în centre de înfrumusețare, este esențial să te consulți în prealabil cu un specialist. Acesta va evalua necesitățile specifice și va discuta beneficiile, riscurile și contraindicațiile procedurilor, pentru a asigura nu doar atingerea obiectivelor estetice, dar și menținerea sănătății.

Cine poate beneficia de procedurile de remodelare corporală?

Procedurile de remodelare corporală se adresează persoanelor care:

  • Au experimentat o pierdere semnificativă în greutate datorită dietei sau intervențiilor chirurgicale, rezultând în piele lăsată;
  • Au depus eforturi considerabile pentru scăderea în greutate, dar se confruntă cu zone rezistente unde grăsimea persistă în ciuda exercițiilor fizice și a dietelor stricte;
  • Sunt deranjate de prezența celulitei;
  • Se confruntă cu retenție de lichide;
  • Își doresc îmbunătățiri vizibile și rapide ale aspectului corporal;
  • Au trecut prin sarcină și doresc să își recâștige tonusul muscular abdominal și să minimizeze aspectul vergeturilor;
  • Observă semnele îmbătrânirii pe corp și doresc să revigoreze și să îmbunătățească aspectul pielii și al structurilor subiacente;
  • Își doresc să oprească și să inverseze efectele unei perioade stresante asupra corpului lor.
  • Beneficiile procedurilor de remodelare corporală

Rezultatele unui tratament de remodelare corporală includ:

  • Fermitate și tonifiere a pielii lăsate sau ridate;
  • Îmbunătățirea aspectului pielii, creșterea elasticității, reducerea ridurilor și efect de întinerire;
  • Reducerea celulitei și atenuarea aspectului de „coajă de portocală”;
  • Definirea și tonifierea musculaturii;
  • Eliminarea depozitelor de grăsime localizate și reducerea circumferinței în zonele tratate;
  • Îmbunătățirea circulației sanguine și stimularea drenajului limfatic;
  • Scăderea stratului adipos;
  • Eliminarea retenției de lichide din organism.
  • Cele mai populare proceduri de remodelare non-invazivă

Remodelarea non-chirurgicală, sau lipoliza, oferă soluții pentru eliminarea excesului de grăsime în zone specifice. Aceste tehnici includ:

  • Criolipoliza – Utilizează temperaturi scăzute pentru a elimina celulele adipoase;
  • Lipoliza prin injecție – Folosește acid deoxicolic injectat pentru a descompune grăsimile;
  • Lipoliza cu laser – Emplează lasere pentru a distruge celulele grase;
  • Lipoliza cu radiofrecvență – Aplică unde de ultrasunete și căldură pentru a ținti depozitele adipoase;
  • Alte metode non-invazive – Includ o varietate de tehnologii moderne pentru remodelare.

Pregătirea pentru o intervenție de remodelare corporală: 7 pași esențiali

Dacă te gândești serios la o intervenție chirurgicală pentru remodelarea siluetei, iată câteva aspecte cheie pe care ar trebui să le ai în vedere:

  • Asigură-te că greutatea ta este stabilă pentru cel puțin trei luni înainte de operație și adresează orice deficiențe nutriționale, care pot fi comune după intervenții chirurgicale de scădere în greutate.
  • Construiește o rețea solidă de suport din familia și prietenii tăi, care să te poată ajuta în perioada de recuperare postoperatorie.
  • Planifică suficient timp liber de la muncă pentru a te recupera corespunzător. Timpul necesar poate varia între 4 și 6 săptămâni, în funcție de complexitatea procedurii.
  • Înțelege compromisul dintre eliminarea excesului de piele, conturul dorit și cicatricea care va rezulta. Cicatricile sunt permanente și, deși se pot estompa, nu dispar complet.
  • Prioritizează zona corpului care te nemulțumește cel mai mult și începe cu acea intervenție chirurgicală. S-ar putea să constați că nu mai ai nevoie de alte proceduri suplimentare.
  • Înainte de operație, renunță la fumat pentru a minimiza riscurile de complicații și mărește-ți aportul de proteine la 50-70 de grame pe zi pentru a sprijini procesul de vindecare.
  • Alege un chirurg cu specializare în chirurgia plastică și reconstructivă, care are experiența necesară pentru a-ți oferi rezultatele dorite.

Remodelarea corporală după naștere

Sarcina aduce cu ea transformări majore ale corpului, de la apariția vergeturilor și acumularea de grăsime, până la modificări ale sânilor și creșterea în greutate. Totuși, în această perioadă, tratamentele de remodelare corporală sunt contraindicate, deoarece pot afecta circulația sanguină și pot crește riscul de hemoragii, avort spontan sau naștere prematură.

Masajul de relaxare este singura procedură sigură ce poate fi efectuată până în luna a treia de sarcină.

Exercițiile fizice sunt nu doar permise, ci și recomandate pe durata sarcinii, prevenind anumite complicații și facilitând un travaliu mai ușor. Este indicat să practici activitate fizică de cel puțin trei ori pe săptămână, timp de 30 de minute, evitând sporturile sau activitățile care prezintă riscuri pentru echilibrul și siguranța ta și a bebelușului.

După naștere și în special în timpul alăptării, pentru cel puțin șase luni, tratamentele de remodelare corporală sunt descurajate, cu excepția celor bazate pe tehnici de masaj. Masajele anticelulitice, terapeutice, de drenaj sau de relaxare, alături de exercițiile fizice, sunt cele mai sigure și recomandate metode pentru a-ți recăpăta forma fizică după sarcină.

Dacă te afli în căutarea unei soluții profesionale și personalizate pentru remodelarea corporală, Dr. Radu Panțuru reprezintă alegerea ideală. Cu o vastă experiență în chirurgia plastică și reconstructivă, Dr. Panțuru îți poate oferi consultanța necesară și tratamentele adaptate nevoilor tale specifice, asigurându-te că ești pe mâini sigure. Pentru a afla mai multe detalii și pentru a programa o consultație, vizitează www.drpanturu.ro. Aici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a face primul pas către corpul la care visezi.

Previous post USI din lemn natural gama FILOMURO – usi cu toc ascuns, pentru spatii fara compromisuri estetice
Next post 4 provocări în domeniul resurselor umane. Cu ce se confruntă frecvent business-urile puternice?