Concediul de vară: 3 moduri simple prin care să îți asiguri locuința înainte de a pleca

Vara se apropie cu pași repezi, multe persoane având deja planuri pentru una sau mai multe plecări pentru a se bucura de căldură și de câteva zile de relaxare. Dacă te regăsești printre cei care și-au făcut deja rezervările pentru vacanță, cu siguranță că te gândești deja la toate momentele frumoase care te așteaptă. În același timp, este bine să îți iei și câteva măsuri de precauție legate de casa ta care va rămâne nesupravegheată în acel timp.

Ce poți face pentru a te asigura că nu vei întâmpina probleme la întoarcere? Iată 3 lucruri simple pe care le poți face pentru a preveni situațiile neplăcute.

Metode simple și eficiente de a-ți ști casa în siguranță pe perioada concediului

1. Lasă un set de chei unor persoane apropiate

Una dintre cele mai simple metode de a te asigura ca locuința ta este în siguranță cât ești plecat sau plecată este să lași un rând de chei unor vecini sau rude apropiate care pot trece pe acolo din când în când. Fie că ai flori care trebuie udate, fie un animal de companie care trebuie hrănit, însă și în alte scenarii, este bine ca cineva să meargă la câteva zile acolo pentru a se asigura că totul este în ordine. În acest fel, pot fi prevenite și alte situații, precum inundații sau alte probleme de ordin administrativ.

2. Încheie o asigurare facultativă pentru casă

Indiferent că are cine sau nu să treacă să îți verifice casa din când în când, asigurarea facultativă este una dintre cele mai simple metode a-ți ști locuința în siguranță tot timpul. Acest tip de poliță va acoperi de cele mai multe ori destul de multe situații, astfel că este utilă în orice moment. Dacă nu ai deja o astfel de poliță, te poți uita pe ofertele de asigurări facultative de locuință la Allianz Tiriac Unit de unde poți alege una potrivită nevoilor tale. Aceasta este una dintre cele rapide metode pasive de a ști că pe timpul concediului vei avea acoperit financiar orice scenariu, mai ales dacă ești plecat sau plecată pentru mai mult timp de acasă.

3. Mută-ți obiectele de valoare pe perioada vacantei

Perioadele vacanțelor coincide de cele mai multe ori și cu perioadele în care mulți hoți sparg locuințe în căutarea de bunuri de valoare. De aceea, una dintre cele mai simple metode de a evita situațiile neplăcute este să îți muți obiectele valoroase la prieteni apropiați, vecini în care ai încredere sau rude, astfel încât să pleci și să stai fără griji în concediu. Mai mult, aceasta este o măsură pe care o poți avea în vedere oricând, mai ales că nu este recomandat să păstrezi astfel de articole în casă.

Dacă abia aștepți să pleci în vacanță, măsurile de mai sus sunt pe cât de simple pe atât de ușor de implementat, astfel încât să te bucuri de această vară așa cum se cuvine. Alege, așadar, varianta care ți se pare cea mai potrivită și relaxează-te!

Sursa foto: Pexels.com