Cum aleg dieta potrivita pentru pisica mea?

Sfaturile de azi ale specialistilor

Dacă ai o pisică, cu siguranta știi cat de pretențioasa poate să fie cu privire la mâncarea sa. Pentru a o mentine sanatoasa, activa si a-i garanta o viata cat mai lunga, iti recomandam sa parcurgi aceste sugestii venite din partea veterinarilor si a altor experti in cresterea animalelor de companie:

  • Pisicile trebuie sa manance proteine de origine animală

Chiar daca nu există o singură dietă ideală pentru toate pisicile (si toti expertii o recunosc), totusi micile feline au nevoie, în general, de o hrana bogata în umiditate și proteine și relativ scăzuta în carbohidrați. Un studiu de acum 10 ani a arătat că, atunci când au ocazia de a alege o mancare potrivita, pisicile opteaza pentru o dietă care să le ofere peste jumatate  din caloriile lor din proteine, 36% din grăsimi, și 12% din carbohidrați. 

Comanda de la Petmax cele mai avantajoase si eficiente diete veterinare pentru pisici.

  • Varsta nu este doar un numar

Cand vine vorba de mancare, varsta pisicilor conteaza mai mult decat am fi crezut. De ce? Pentru ca in functie de etapele de viață, micile feline au valori diferite de activitate și nevoi nutriționale distincte. Puii sunt mult mai activi decât seniorii și necesita o nutriție suplimentară – pentru a crește rapid. Cand cauti in categoriile de produse ale petshop-ului online preferat, urmareste stadiul adecvat al vieții.  

  • Afectiuni, sensibilitati, etape speciale sau probleme? Nu le ignora

In timp, pisica poate dobandi anumite boli sau predispozitii. Pisicile cu pui vor avea nevoie de o dieta mai bogata in calorii. Alergii? Dieta trebuie schimbata, fara amanare. Varstnicii au nevoie de proteine, fara prea multa grasime si la un nivel controlat de calorii – pentru a preveni cresterea nedorita in greutate. 

  • Atentie la etichete

La fel cum acordam atentie ambalajelor si etichetelor produselor pe care le folosim noi si familia noastra, trebuie sa ne educam sa citim ingredientele hranei pentru animale. Este respectivul pachet o optiune buna? Culorile, reclamele si sloganul din partea de fata nu reprezinta totul.

  • Carbohidratii trebuie controlati

După cum s-a menționat mai sus, pisicile sunt carnivore – cer un nivel ridicat de proteine animala în dieta lor zilnică. Cerealele ar trebui să joace un rol minor ca sursă de energie în dieta unei pisici. Prea multe cereale si directionezi pisica spre malnutriție, obezitate, probleme ale organelor și afectiuni ale tractului gastro-intestinal.

Alte sfaturi rapide? Verificati frecvent greutatea (pentru a preveni obezitatea), oferiti mai multe surse de apa (pentru a evita deshidratarea), evitati alimentele toxice pentru pisici. Mult succes! 

Previous post “Fotbal pentru Prietenie”, programul celor nouă valori umane
Stilul japonez ghidul pentru decorarea casei cu stil Next post Stilul japonez: ghidul pentru decorarea casei cu stil