Cum sa alegi ceasul de mana potrivit pentru a-l face cadou

Ceasurile sunt personale, sunt o reflectare a personalitatii unui individ, la fel ca hainele pe care le purtam si masina pe care o conducem. Cu toate acestea, ceasurile sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a comemora o ocazie speciala sau de a-l face cadou cuiva important, deoarece vor rezista toata viata. Spre deosebire de un pulover care in cele din urma va fi uitat in spatele unui dulap, un ceas de buna calitate poate fi purtat ani de zile si chiar transmis generatiilor viitoare.

Cu atat de multe optiuni, cum sa alegi ceasul potrivit pentru a-l face cadou cuiva?

Tipul de miscare pe care il cauti si bugetul tau vor fi doi dintre cei mai importanti factori de luat in considerare, deoarece bugetul va afecta tipurile de ceasuri pe care le vei alege. Magazinul ceasuri-shop.ro ofera ceasuri la preturi pentru toata lumea!

Exista 4 tipuri principale de ceasuri si mai multe categorii in fiecare ramura:

-Mecanic;

-Automat;

-Cuart;

-Ceasuri inteligente.

Ceasurile mecanice si automate ofera un design clasic, atemporal, menit sa reziste zeci de ani. Aceste ceasuri de investitii nu necesita baterii, deoarece miscarea (automat) sau bobinajul (mecanic) le mentin, dar vor necesita service ocazional de miscare a ceasului.  

Ceasurile cu cuart sunt o optiune foarte populara. Functionand cu baterie si relativ accesibile comparativ cu celelalte optiuni, vin in multe stiluri de la multe marci diferite, inclusiv nume populare de moda si producatori de ceasuri de designer. Desi de obicei nu necesita mult in ceea ce priveste serviciul de miscare a ceasului, bateriile vor trebui inlocuite la fiecare 2 sau 3 ani.

Ceasurile inteligente sunt, de asemenea, alimentate de la baterie, in acest caz reincarcabile, si ofera un design elegant, modern, combinat cu o multitudine de functionalitati suplimentare, in functie de tip si de marca.

Probabil, daca cumperi un cadou la fel de extravagant ca un nou ceas de mana, cunosti bine persoana respectiva. Preferintele personale vor influenta tipul de ceasuri la care te uiti. Ia in considerare stilul persoanei si tipurile de accesorii pe care aceasta tinde sa le poarte. Unii oameni inclina spre piese clasice, discrete, exprimate prin linii curate si eleganta discreta. Aceste persoane ar prefera probabil o functionalitate simpla cu detalii de baza.

Alti oameni pot prefera o estetica mai spectaculoasa, completata cu detalii complicate si caracteristici remarcabile.

Cumperi o piesa exceptionala pentru cineva care lucreaza zilnic intr-un birou si se bucura de articolele de lux sau cumperi un ceas pentru cineva care petrece mult timp in aer liber si cauta functionalitate robusta? Utilizarea ceasului ar trebui sa influenteze decizia ta.

In general, exista 6 tipuri de stil de ceas, desi unele categorii se pot suprapune si exista mai multe subcategorii in fiecare dintre ele:

 -Ceas de gala;

-Ceas de scufundare;

-Ceas de pilotaj;

-Ceas cu cronograf;

-Ceas militar;

-Ceas sport.

Alege un ceas in functie de uzura si functionalitatea dorita, apoi restrange optiunile pentru a se potrivi stilului purtatorului. De exemplu, un ceas de scufundari va include multe caracteristici practice si un design solid, dar partea buna este ca acestea sunt disponibile intr-o varietate de stiluri care ar putea atrage o gama larga de purtatori.