Descoperă frumusețea rivierei turcești într-un itinerar de 5 zile în Bodrum!

Bodrum este un loc de poveste situat pe riviera turcească, unde se îmbină armonios istoria și cultura cu peisajele spectaculoase și plajele cu nisip fin. O excursie de 5 zile în acest paradis mediteranean îți oferă oportunitatea să explorezi atracțiile culturale, să savurezi deliciile locale și gastronomia turcească, dar și să te bucuri de plajele celebre și de activitățile subacvatice. Indiferent dacă ești în căutarea relaxării sau aventurii în această vacanță, dacă ești cu prietenii sau cu familia, Bodrum se va ridica la așteptările tale.

În cazul în care te-ai convins să vizitezi această locație exotică și ofertantă, poți rezerva o vacanță în Turcia accesând site-ul veltravel.ro, unde pe lângă Bodrum, ai opțiunea să alegi și destinații spectaculoase precum Antalya, Kusadasi sau Marmaris.

Iată ce poți face într-o excursie de 5 zile în Bodrum

Ziua 1

După ce ai aterizat pe Aeroportul Internațional Bodrum și ai ajuns la hotel, te poți bucura de o plimbare relaxantă pe faleza orașului, ocazie cu care poți vizita Castelul Sveti Petar și muzeul său de istorie subacvatică. Îți recomandăm să încerci restaurantele locale și să deguști celebra baklava, un desert tradițional care a cucerit inimile turiștilor.

Ziua 2

Poți începe ziua cu o vizită la una dintre cele mai frumoase plaje din Bodrum, și anume Gumbet Beach, unde te poți bucura de apele Mării Egee. Dacă ești pasionat de sporturile acvatice, vei avea numeroase opțiuni dintre care să alegi, inclusiv surfing, snorkeling sau parasailing. După-amiază te poți plimba prin centrul orașului și poți cumpăra suveniruri.

Ziua 3

Nu poți părăsi Bodrum fără a face o croazieră cu barca în jurul insulelor și golfurilor spectaculoase. Poți opta pentru o excursie care include vizita la insula Karaada și la celebra Peșteră Albastră, o construcție subacvatică care îți va permite să descoperi recifele marine într-o sesiune de snorkeling.

Ziua 4

În această zi îți recomandăm să vizitezi satul tradițional Gumusluk, unde vei putea admira casele de piatră, străduțele înguste și atmosfera autentic turcească. Vizitează Piața Zeiței Afrodita din apropiere, orașul pitoresc Yalikavak, cunoscut pentru portul său și pentru unul dintre cele mai mari bazaruri din regiune, iar seara o poți încheia cu o cină la unul dintre restaurantele de lângă port.

Ziua 5

În ultima zi poți explora Mausoleul lui Mausolus din Halicarnas, unul dintre cele mai faimoase situri arheologice din Bodrum și o fostă minune a lumii antice. Aici vei avea ocazia să călătorești în timp și să descoperi o parte din istoria regiunii. Apoi, poți încheia vacanța în Turcia cu o plimbare pe plaja Bitez, pe care cu siguranță nu o vei regreta și îți va aduce fericire în suflet. 

În concluzie, o excursie de 5 zile în Bodrum este suficientă pentru a te bucura de experiența unică pe care acest oraș o oferă. Bodrum este combinația perfectă de istorie, aventură și relaxare și este locația potrivită atât pentru un concediu cu familia, cât și pentru o escapadă cu prietenii.

Sursa foto: freepik.com