Dieta câinelui – ce ar trebui să știm despre modul în care ne hrănim animalul?

Modul alegerii dietei animalului nostru de companie dictează modul în care acesta se va dezvolta. Trebuie să alegem o dietă care să ofere animalului doza necesară de energie și care să determine o dezvoltare sănătoasă și corespunzătoare. Astfel, este de datoria noastră, a stăpânilor să ne asigurăm că patrupedul nostru își ia mereu doza zilnică de proteine și vitamine, indiferent de modul în care alegem să îi oferim aceste elemente.

Este de datoria noastră să ne asigurăm că hrana oferită este corespunzătoare și că nu încalcă reguli generale de hrană a animalelor. Astfel, este important să facem o alegere gândită în ceea ce privește hrana uscată, tipurile de conserva caine și suplimentele pe care le oferim animalului. Deoarece considerăm că este foarte important ca fiecare stăpân să dețină o serie de informații legate de modul în care ținem în echilibru dieta patrupedului nostru, am ales ca în următoarele rânduri să prezentăm pe scurt principalele reguli pe care trebuie să le respectăm.

Hrana uscată, hrana umedă și mâncarea gătită

Principalele surse de hrană ale câinelui pot veni din trei mari direcții:

  • Hrana uscată – putem alege ca sursa principală de hrană a animalului nostru să vină din hrana uscată, adică din grăunțele special realizate în această direcție. Ele sunt realizate astfel încât să conțină toate elementele necesare unei dezvoltări sănătoase animalului nostru, existând pe piață în multe variante.
  • Hrana umedă (tipuri de conservă câine) – hrana umedă sau conservele pot, de asemenea să reprezinte sursa centrală din care un animal își încarcă bateriile. Acestea sunt create în sute de sortimente pentru a oferi animalului experiențe noi de fiecare dată.
  • Hrana gătită – nu în ultimul rând, putem menționa și hrana pe care o putem găti noi animalului. Pentru acest lucru, însă, trebuie să avem o pregătire specială și să purtăm o discuție serioasă cu o persoană specializată pentru a ne asigura că animalul nostru primește ceea ce are nevoie.

Deși una dintre aceste trei tipuri de hrană va fi cea principală, important este să avem un echilibru în dieta animalului astfel încât el să se poată bucura de cât mai multe gusturi și texturi.

Cum asigurăm diversitatea dietei?

Ca și noi, oamenii, și animalele au nevoie de diversitate culinară. Acesta este și motivul pentru care piața oferă o gamă atât de largă de tipuri de conservă câine. Aceste conserve pot conține ingrediente de la cele mai simple (diverse tipuri de carne), până la cele mai neașteptate cum ar fi fructele.

De asemenea, putem aduce diversitate și din surse neprincipale de hrană – suplimentele nutritive și treat-urile sau snack-urile. Acestea aduc atât valoare nutrițională și vitamine în dieta animalului, dar au și un gust iubit de toate animalele, ele aducând mereu un plus de fericire.

Nova Food – aliatul tău când vine vorba de produsele pentru animale

Dacă sunteți în căutarea unui aliat de încredere când vine vorba de animalul dumneavoastră, Nova Food poate ocupa acest loc. În acest magazin pentru animale aveți posibilitatea de a găsi toate alimentele prezentate în rândurile anterioare, dar și accesorii, hrana pasari și pisici, totul pe același site – novafood.ro. Intră acum și află dacă ce ai tu nevoie se găsește în această ofertă!

Date de contact:

Telefon: 0724239215

E-mail: office@novafood.ro

Adresa: Str. Baciului nr. 4 bl. 9 sc. 3 ap. 99, sector 5, București, România