Expertul in SEO Alin Manea distruge 12 mituri SEO de care nu trebuie sa va faceti griji!

Cheia unei surse bune este acreditarile puternice. Si toate faptele pe care le vom prezenta in acest articol provin de la unul din cei mai buni experti SEO din Romania, Alin Manea.

Alin Manea este dintre rarii oameni care au reusit sa gaseasca succesul in pasiunea sa si ofera servicii de optimizare SEO de peste 14 ani in Romania. Si o mare parte din succesul sau se datoreaza expertizei sale in marketing digital. Ei bine, hai sa enumeram cateva mituri seo despre care se jura ca nu sunt adevarate.

Internetul este o sursa de cantitati masive de informatii, unele adevarate, altele false. Din pacate, SEO este un subiect care pare sa adune o multime de mituri. Sa distrugem impreuna unele din aceste mituri SEO.

Mituri SEO care trebuie distruse

In cel  mai bun caz, aceste mituri SEO pot induce in eroare o persoana. In cel mai rau caz, aceste mituri pot afecta cariera unui tanar antreprenor. Aceste este motivul pentru care este atat de important sa dezbatem aceste mituri:

SEO este Voodoo

Aceasta este una dintre cele mai grave minciuni pe care „expertii SEO” necertificati le spun clientilor lor. Optimizarea pentru motoarele de cautare este o strategie pentru optimizarea optima a continutului dvs pentru un anumit motor de cautare. Deoarece algortimii motoarelor de cautare se schimba tot timpul, este dificil pentru expertii falsi sa tina evidenta fiecarui detaliu. De aici vine acest mit SEO.

2. Continut, continut, continut?

Sa fim realisti, continutul nu este totul. Continutul conteaza la fel de mult ca designul, backlink-urile si alti factori. Bineinteles, este foarte important sa avem continut nou constant pe site.

3. Viteza de incarcare nu este o prioritate

Acest mit te poate afecta cu adevarat. Ganditi-va doar la modul in care cautati informatii online. Cu atatea informatii disponibile, nu veti astepta o singura pagina sa se incarca daca timpul de incarcare a acesteia este prea mare. Mai ales in cazul utilizatorilor de telefoane, viteza de incarcare a paginii ar trebui sa fie una dintre prioritatile dvs principale.

4. Backlink-urile sunt un lucru din trecut

Desi este adevarat ca algoritmii motoarelor de cautare se schimba din cand in cand, backlink-urile sunt inca foarte importante. Un expert SEO va fi de acord ca backlink-urile sunt la fel de importante ca continutul dvs. Acestea sunt ceea ce face ca pagina sau site-ul dvs sa fie mai vizibile pentru oameni.

5. Cu cat este mai mare numarul de cuvinte cheie, cu atat este mai bine

Acest mit SEO ar fi putut fi adevarat la inceputul conceptiei algoritmilor motoarelor de cautare. Acum, motoarele de cautare au devenit mult prea inteligente pentru acest truc. Puteti adauga oricate cuvinte cheie doriti, dar acest lucru nu va va ajuta cu o clasare SEO superioara.

Un sfat rapid este sa va concentrati pe subiecte relevante. Acordati link-uri, design, viteza a paginii etc., la fel de multa atentie ca si dvs. cu cuvintele cheie.

6. Site-ul dvs trebuie trimis la indexare

Ascultati aici, motoarele de cautare au evoluat intr-un ritm atat de mare incat este incredibil. Acum va poate gasi site-ul in cateva minute de la lansarea acestuia. Spuneti „nu” acelor oameni care ofera servicii de indexare in motoarele de cautare.

7. Sitemap-ul este inutim

Acest mit este unul care trebuie eliminat. Sitemap-ul este foarte important daca doriti ca motoarele de cautare sa va gaseasca paginile cu usurinta. Mai ales odata cu cresterea numarului de utilizatori de smartphone-uri, Sitemap-ul va fi cel mai bun prieten al tau.

8. Trebuie sa reimprospatati homepage-ul in fiecare zi

Exista diferite tipuri de site-uri web. Nu este necesar sa reimprospatezi zilnic homepage-ul, doar atunci cand este necesar. Acestea fiind spuse, continutul nou la intervale regulate este destul de important.

9. Daca un brand mare face ceva, trebuie sa fac si eu

Nu mai fi o oaie! Doar pentru ca brandurile mari urmeaza o strategie nu inseamna ca va functiona si pentru dvs. De ce este asa? Ei bine, este pentru ca compania dvs nu este acea companie. Baza dvs de utilizatori, continutul dvs, zona dvs de interes sunt diferite de alte site-uri web.

Cheia unei strategii SEO buna este faci temele cu privire la ceea ce functioneaza pentru tine.

10. Devalorizarile algoritmului sunt sanctiuni

Google aplica penalizari unui site pe care il considera ca incalca Regulile pentru webmasteri. Devalorizarea algoritmului nu este acelasi lucru cu penalizarile. Unele site-uri web au chiar rezultate bune din modificarile agoritmului.

Spre deosebire de penalitati, nu trebuie sa „trimiteti o cerere de reconsiderare” cu devalorizarea algoritmului.

11. Social Media este legata de pozitia dvs SEO

Acest mit SEO va va face sa credeti ca retelele dvs sociale sunt direct legate de rangul dvs SEO.

Adevarul este retelele de socializare pot aduce doar expunerea brandului dvs. Sigur, aceasta expunere poate duce la construirea de backlink-uri. Cu toate acestea, daca nu va concentrati pe directionarea acestei expuneri pentru a construi backlink-uri, nimic nu se va intampla cu adevarat.

12. PPC va va spori clasamentul organic

PPC este plata pe click. Doar asta. Nu va va ajuta niciodata cu clasamentul dvs organic. Majoritatea oamenilor merg dupa asta daca isi permit. Dar utilizarea PPC singura nu va va ajuta in SEO.

Acestea sunt cateva capcane de evitat daca doriti sa aveti succes in online prin SEO. De 14 ani Alin Manea ofera servicii SEO etice in Romania.