Indiferent că este denumit Blackjack, 21 Blackjack sau, pur și simplu, 21, jocul de Blackjack este unul dintre cele mai populare în cazinourile din întreaga lume. Inclusiv în sălile virtuale de jocuri, Blackjackul atrage pasionații exact ca un magnet. Chiar și jucătorii cei mai pretențioși sunt mereu deschiși să experimenteze o sesiune de Blackjack.
Popularitatea jocului l-a făcut să ajungă și în atenția industriei cinematografice, astfel că au fost lansate o mulțime de filme și seriale care folosesc Blackjack ca motiv central. Și cu ajutorul acestor creații artistice, mulți jucători au ajuns să afle despre existența strategiei de numărare a cărților. Este, însă, această metodă una cu adevărat eficientă și sigură?
Numărarea cărților la Blackjack: metode și eficiență
Chiar dacă au acces în continuare la un număr mare de săli de jocuri de noroc de teren, cei mai exigenți pasionați din acest domeniu se orientează tot mai des către sălile virtuale. Într-un online casino live, așa cum este secțiunea specială de pe ContiCazino.ro, puteți descoperi o mulțime de versiuni de Blackjack cu dealeri reali, profesioniști.
Ceea ce face Blackjack online să fie atât de apreciat este corectitudinea garantată, pe lângă accesibilitate și confort. Online, jucătorii de la o masă au șanse egale de câștig, iar strategiile pot face deseori diferența. Are, însă, vreo eficiență strategia numărării cărților? Aceasta presupune păstrarea evidenței cărților extrase din pachet, de către dealer.
Strategia este una care poate ajuta jucătorul să anticipeze următoarele întâmplări de la masă și să decidă dacă să facă Raise, Call sau Fold. De-a lungul vremii au existat mai multe metode de numărare a cărților. Acestea sunt cele mai populare:
- Thorp’s Ten Count – prima metodă de numărare a cărților folosită vreodată este cea inițiată de profesorul matematician Edward Thorp. Ea presupune divizarea cărților dintr-un pachet în trei categorii: As = +1, 2-9 = +4, 10 = -9.
- The Red Seven Count – varianta îmbrățișată în trecut de către începătorii care voiau să își testeze capacitatea de concentrare la Blackjack. Ea presupune tot împărțirea cărților pe categorii, astfel: 2-6 și 7 de roșu = 1, 10 = -1, 7 de negru = 0.
- Hi-Lo – există tot trei categorii de cărți, astfel: 2-6 = +1, 10 – As = -1, 7-9 = 0. Aceste valori sunt însumate, după fiecare extragere de cărți. În funcție de apropierea de 21, punctajul însumat îi poate transmite jucătorului dacă să riște mai mult sau să fie prudent.
Printre amatorii interesați de lumea jocurilor de noroc, numărarea cărților poate reprezenta o strategie tentantă, la Blackjack. Tehnicile de numărare existente sunt vechi, iar unele au funcționat cu eficiență remarcabilă, permițându-le unor jucători să înregistreze câștiguri impresionante.
Cu toate acestea, recomandarea experților este cea de renunțare la această strategie. De ce? Pentru că număratul cărților este nu doar foarte complicat, ci și considerat a fi o metodă de trișat. Cazinourile au dezvoltat mecanisme prin care să combată această strategie. Concret, inclusiv online se utilizează mai multe pachete de cărți, ceea ce face ca misiunea de numărare a cărților sa fie imposibilă.
Astfel, soluția optimă pentru îmbunătățirea șanselor dumneavoastră de câștig într-o sală de jocuri, la Blackjack, este aceea de a implementa strategii consacrate. Sisteme precum Martingale, Paroli sau Labouchere se pot dovedi a fi foarte eficiente, dacă sunt cunoscute în detaliu!
sursa foto: pixabay.com