Iata tot ce trebuie sa cunosti despre adezivii de calitate. Specialistii ofera toate informatiile

Adezivii sunt produse special create pentru a realiza diverse obiecte. Indiferent daca alegi sa repari un obiect din lemn, asa cum este mobila de bucatarie, fereastra sau usa, este bine sa cunosti ca poti apela cu incredere la adezivi.

In functie de materialul obiectului pe care urmeaza sa-l repari, ai la dispozitie in mediul online diverse produse, precum adezivi caserare PVC sau adezivi pentru lemn.

Adezivi caserare pvc

Adezivul pentru pvc este un tip de adeziv pe care il poti utiliza atunci cand vrei sa lipesti diferite suprafete din pvc. De exemplu, este indicat sa-l utilizezi pentru tevi, articole de uz casnic, placi sau alte produse din pvc. Important este sa stii ca, in compozitia acestui produs gasesti substante precum: acetona, xilen sau toluen.

Alt aspect important de care trebuie sa tii cont, se refera la faptul ca adezivul este de tip monocomponent. In momentul in care vrei sa lipesti doua parti dintr-un material pvc, asigura-te ca suprafata este curata, uscata si degresata. Aplica cu atentie adezivul pe ambele parti si lipeste-le astfel incat sa nu ramana bule de aer. Apasa cu putere timp de cateva secunde si asteapta cel putin 24 de ore ca obiectul sa se lipeasca corespunzator.

Adezivi pentru lemn

Util este sa stii ca poti lipi si produse din lemn. Indiferent ca este vorba de o usa, o fereastra sau bucati de mobila, acestea pot fi reparate cu ajutorul adezivilor. Important este sa alegi un adeziv potrivit pentru lemnul pe care urmeaza sa-l reconditionezi. Verifica eticheta, astfel incat sa alegi un adeziv pentru exterior sau unul de interior. De exemplu, daca vrei sa repari un mobilier de gradina, acesta trebuie sa fie lipit cu un adeziv care rezista la umiditate si intemperii.

Ce trebuie sa mai stii este ca, adezivul este incolor si nu se va observa la imbinari. In situatia in care detii o mobila de bucatarie din MDF infoliat si observi ca folia s-a dezlipit, atunci este indicat sa iei legatura cu niste specialisti pentru a repara produsul. Acestia decid in urma verificarilor daca este necesar sa inlocuiesti respectiva bucata din mobila sau daca poate fi reparata cu ajutorul adezivilor speciali.

Clasificarea adezivilor

Adezivii sunt clasificati in functie de destinatie si de durabilitatea pe care o ofera. Astfel, inainte de a achizitiona un produs din aceasta categorie citeste cu atentie descrierea lui. Iata care sunt principalele categorii de adezivi de care trebuie sa stii:

  • adeziv tip D1 – este un tip de adeziv pentru lemn care se utilizeaza la interiorul casei. Daca vrei sa lipesti diverse obiecte de mobilier care nu sunt expuse la umiditate, atunci poti cumpara acest adeziv;
  • adeziv tip D2 – acest tip de adeziv este asemanator cu cel de tip D1 si este indicat sa-l folosesti la interiorul casei;
  • adeziv tip D3 – daca mobilierul pe care vrei sa-l repari este unul de bucatarie sau de baie, atunci este indicat sa utilizezi acest tip de adeziv, deoarece ofera rezistenta la umiditate;
  • adeziv tip D4 – tipul de adeziv D4 este recomandat atunci cand vrei sa faci reparatii la exteriorul casei. Va lipi obiectele tale pe termen lung, chiar daca acestea sunt expuse la intemperii.

De unde sa alegi cele mai potrivite produse de tip adezivi?

Important este sa alegi produse de calitate atunci cand vine vorba de casa si de mobilierul tau. Pe site-ul klebrom.rovei gasi cei mai rezistenti adezivi, atat pentru reparatia obiectelor din lemn, cat si pentru cele din PVC. Mai mult, vei descoperi o gama intreaga de folii pentru usi MDF, astfel incat sa faci alegerea potrivita.

Date de contact:

E-mail: office@klebrom.ro

Telefon: 0726/ 159 136

                0722/ 559 023

Previous post Află tot ce trebuie să știi despre focarele pentru șeminee
Next post Servicii SEO de calitate oferite de o agenție din Ploiești