Intretinerea autoturismelor folosind ceara auto

Daca cei mai multi soferi considera ca doar vizitele la spalatoriile auto sunt suficiente, trebuie spus ca exteriorul autoturismului tau are nevoie de mai multa atentie si de mai multe operatiuni pentru a arata impecabil si pentru a nu fi afectat de rugina odata cu trecerea anilor. In acest sens utilizarea de ceara auto se poate dovedi a fi foarte eficienta pentru un plus de protectie in fata factorilor externi care pot pune in pericol caroseria autoturismului tau, dar si pentru un plus din punct de vedere estetic al caroseriei.

Tipuri de ceara pentru autoturisme

In categoria de produse de ceara pentru autoturisme vei putea gasi mai multe tipuri. In acest sens poti alege ceara lichida care contribuie la un luciu deosebit pentru vopseaua caroseriei autoturismului tau. Ceara lichida este acel tip de ceara pentru autoturisme folosit de indata ce a fost efectuata spalarea autoturismului la spalatorie. Marele avantaj al versiunii lichide de ceara este ca nu raman urme nici pe vopsea, dar nici pe elementele din cauciuc sau din plastic ale autoturismului.

O a doua categorie de ceara auto este varianta de ceara sintetica. Aceasta este foarte apreciata atat de soferii care aplica pe cont propriu ceara pentru intretinerea autoturismului, cat si de profesionistii din atelierele de detailing auto. Acest lucru se datoreaza faptului ca este un produs care poate fi aplicat foarte usor si rapid pe caroseria autoturismului, dar si pentru ca este foarte rezistent. Astfel ceara sintetica poate rezista pana la 6 luni de la momentul aplicarii pe caroseria autoturismului.

Al treilea tip de ceara pentru autoturisme este cel reprezentat de ceara solida naturala de carnauba. Aceasta varianta de ceara este mai degraba o combinatie a proprietatilor avute de ceara lichida si de cea sintetica. La baza acestui tip de ceara naturala sunt frunzele de palmier. Prin urmare se va obtine un luciu perfect la nivelul caroseriei, dar si o mai mare intensitate in privinta vopselei caroseriei autoturismului. Acest tip de ceara auto este de asemenea si cel mai rezistent, oferind o durabilitate foarte indelungata de la momentul aplicarii.

Aplicarea de ceara pe caroseria autoturismului

Atunci cand doresti sa folosesti ceara pentru a intretine caroseria autoturismului sau pentru a oferi un luciu impecabil poti face acest lucru pe cont propriu sau intr-un atelier specializat in detailing auto. Daca optezi sa te ocupi personal de acest procedeu este nevoie sa efectuezi spalarea autoturismului, apoi sa folosesti un prosop uscare auto si doar ulterior sa aplici ceara auto pe care ai achizitionat-o dintr-un magazin de specialitate. In schimb daca apelezi la un atelier de detailing auto, profesionistii in acest domeniu se vor ocupa de toate operatiunile necesare pentru aplicarea de ceara pentru autoturismul tau.

Previous post Ce este contabilitatea de gestiune și cum îți poate ajuta afacerea
Next post Succes Grup – Servicii Dedicate de Business pentru Companii