Pe masura ce inainteaza in varsta femeile se confrunta cu lipsa elasticitatii pielii. Acest lucru este evident si la nivelul fetei si tocmai de aceea exista solutii pentru a corecta imperfectiunile și ridurile de expresie faciale.
Ridurile de expresie nu mai pot fi mascate printr-un machiaj si injectarile cu botox pot corecta pe termen lung aceste efecte. Cu cat tenul este mai expus la factori de mediu nocivi, cu atat organismul este predispus sa sufere. Indiferent ca este vorba de traume sau de diverse sensibilitati ale organismului, pentru a remedia orice imperfectiune la nivelul fetei injectarile cu botox sunt unul dintre cele mai frecvent intrebuintate tratamente pentru ridurile de expresie.
Tratamentul cu botox consta in injectarea unui miorelaxant, care va bloca impulsurile nervoase. Astfel, pielea va fi paralizata si in consecinta ridurile vor fi sterse. Pielea pacientei va fi astfel ajustata in functie de propriile sale asteptari.
Toxina botulinica este foarte des folosita pentru corectarea imperfectiunilor la nivelul sprancenelor, pentru corectarea ridurilor, dar si pentru corectarea zonei cervicale. O injectare dureaza 15 minute si recuperarea pielii dureaza mai putin de 2 ore. Pacienta nu trebuie sa se interneze, iar interventia nu necesita anestezie.
Interventia cu botox se poate face si pentru a lupta impotriva problemelor de transpiratie de la nivelul axilelor sau al palmelor. Persoanele care sufera de alergii la albumina, prezinta sindromul Eaton Lambert sau sufera de diverse infectii la nivelul zonei marcate pentru injectarea cu botox nu vor putea beneficia de aceasta interventie, deoarece riscurile asociate acesteia sunt prea mari.
Printre riscurile pe care le prezinta injectarea cu botox se numara si raspandirea toxinei botulinice in jurul zonei in care a fost injectata si generarea unor dificultati la respiratie. Antecedentele medicale ale pacientului pot avea o influenta asupra posibilitatii de a se confrunta cu astfel de efecte adverse si tocmai de aceea este important ca toate aceste detalii sa fie discutate cu medicul de specialitate. Alte reactii adverse care mai pot aparea dupa injectarea cu botox sunt: edemurile localizate, durerile de cap sau diverse slabiciuni musculare.
Injectarile cu botox se pot repeta la fiecare 3 luni, iar unele paciente se bucura de rezultate pe termen lung, revenind chiar si la 6 luni de la prima interventie.
Rolul toxinei botulinice este de a paraliza temporar muschii. Toxina botulinica se obtine dintr-o bacterie. In momentul de fata injectarile cu botox au un efect vizibil in maxim 5 zile de la tratament. Paralizia muschiului poate dura pana la 6 sau 8 luni, in functie de organismul pacientei si de cum reactioneaza corpul la aceasta substanta. Nu exista o varsta minima pentru a efectua o injectare cu toxina botulinica.
Toxina botulinica este intrebuintata pentru a trata diverse afectiuni, de la hiperhidroza pana la alte afectiuni neuromusculare. De asemenea este folosita si pentru prevenirea si estomparea ridurilor de expresie. Prin injectarea cu botox muschii din jurul gurii sunt paralizati, iar musculatura faciala devine neteda si cu un aspect tanar. Astfel ridurile nu se mai pot forma.
Tratamentul se face cu un ac foarte fin, iar ca si modalitate de slabire a durerii se poate aplica si o crema locala pentru a reda confortul pacientei. Procedura dureaza maximum 10 minute, iar dupa injectare pacienta va trebui sa tina cont de o serie de recomandari din partea medicului.
Printre efectele adverse care sunt asociate cu injectarea cu botox se numara urmatoarele: o roseata locala, mici vanatai care vor disparea, aparitia senzatiei de apa grea, precum si slabiciuni musculare si senzatia de gura uscata.
Pentru mai multe detalii despre botox pret puteti vizita Clinica Zone Medical Estet, coordonata de Dr. Eugen Turcu. Acesta estemedic primar chirurgie plastica si estetica, cu o experienta de peste 25 ani in chirurgia plastica si va sta la dispozitie cu echipa sa de medici specialisti oricand.