Mahjong, printre acele jocuri online pe care toată lumea le preferă

Mulți dintre noi, atunci când vor să se relaxeze un pic, o fac în fața calculatorului, încercând să termine un joc Mahjong. Și cum ar putea opta pentru altceva, din moment ce este acel gen de joc care te ajută să te deconectezi, dar și să fii mult mai atent la tot ceea ce înconjoară.

Confucius, creditat ca fiind inventatorul acestui joc

Se pare că acest joc ar fi fost inventat chiar de marele filosof chinez Confucius, despre care toată lumea a auzit. Traducerea numelui jocului ar fi ”vrăbiuță cântătoare”, și numele a fost ales pentru că lui Confucius îi plăceau foarte mult aceste păsări. Există multe legende care au apărut în jurul acestui joc, cum că ar fi fost inventat pentru distracția fețelor împărătești ale Chinei, iar oamenii de rând erau chiar pedepsiți cu moartea dacă încercau să îl joace. Nu știm cât de mult adevăr se regăsește în aceste afirmații, dar este cert că avem de a face cu unul dintre cele mai populare jocuri și în prezent, chiar și în mediul online. Tot mai mulți oameni descoperă farmecul unui joc mahjong, ale cărui reguli simple sunt ușor de învățat: ”pietrele” trebuie grupate în pereche până reușești să eliberezi complet masa de joc. Și, deși în aparență este simplu, este acel gen de joc care îți pune serios la încercare spiritul de observație și inteligența.

Regulile jocului de Mahjong

Dat fiind faptul că avem de a face cu un joc foarte popular, care este preferat atât în mediul online, cât și în varianta clasică, ai putea crede că toată lumea îi cunoaște regulile. În realitate, deși nu sunt deloc complicate, mulți oameni nu au încercat deloc să joace Mahjong, așa că au nevoie de acestea. Prin urmare, ai de a face cu un joc în care mai multe ”pietre” cu diferite simboluri sau cifre sunt aranjate într-o anumită figură. Tu, ca jucător, trebuie să găsești două piese identice libere pe care să le unești și astfel să le elimini de pe masa de joc. Vei continua așa până când reușești să eliberezi complet masa – caz în care ai câștigat jocul sau ai ajuns într-o situație în care nu mai este posibilă nicio mutare. Evident, jocul îl vei trece la cele pierdute. Dacă optezi să joci online, atunci când ai reușit să eliberezi tabla de joc, vei trece la nivelul următor, care este mult mai dificil. Atenție, indiferent de nivelul la care ajungi, pentru a elimina două pietre identice acestea trebuie să fie libere, total sau parțial. Dacă sunt înconjurate și de alte pietre, atunci deocamdată nu pot fi eliminate, și va trebui să le eliberezi prin alte mutări.

Cele mai cunoscute jocuri Mahjong

Chinezii spun că aduce noroc să pierzi primul tău joc Mahjong, așa că dacă ai avut parte de un eșec, trebuie să privești partea plină a paharului. Pentru a vedea dacă se confirmă sau nu această superstiție, avem pentru tine câteva tipuri de jocuri online cu Mahjong pe care le-ai putea încerca în mediul online.

Mahjong Clasic

Este versiunea cea mai populară a acestui joc, și de altfel este recunoscută la nivelul întregii lumi. Nu ai cum să te plictisești deoarece este una plină de provocări pentru tine. Va trebui să selectezi și să combini piesele identice care sunt libere, cu scopul de a le elimina din joc. Atenție, nu întotdeauna vei reuși să te achiți cu brio de această sarcină aparent simplă.  

Mahjong Epic

Este unul dintre jocurile Mahjong care sunt foarte cunoscute în mediul online, dar cu toate acestea nu intră deloc într-un con de umbră. Dimpotrivă, tot mai mulți oameni adoră să îl joace, pentru că atrage nu doar prin provocările pe care le ai când joci și care cresc nivelul de dificultate, ci și prin design-ul lui aparte.

Previous post Află alături de Novakid cum este sărbătorit Crăciunul în diferitele colțuri ale lumii
Next post Află tot ce trebuie să știi despre focarele pentru șeminee