Porti automate sau porti manuale? Avantaje si dezavantaje ale fiecarei optiuni

Portile au fost dintotdeauna o parte esentiala a caselor noastre. Ele nu doar delimiteaza spatiul privat de lumea exterioara, dar si definesc stilul fiecaruia dintre noi. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, a aparut o dilema in ceea ce priveste portile: care sunt cele mai bune? portile automate sau cele manuale?

Portile automate

Portile automate au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani datorita usurintei lor de utilizare si a caracterului lor modern. Daca la inceput erau foarte scumpe, astazi costurile sunt mult mai mici. Un kit de automatizare porti are un cost de cateva mii de lei, ceea ce nu este deloc mult, tinand cont ca ofera o multime de avantaje:

  • Asigura confort. Cu o poarta automata, nu mai esti nevoit sa cobori din masina pentru a o deschide sau inchide. Poti face acest lucru cu ajutorul unui simplu buton sau chiar prin intermediul unei aplicatii mobile.
  • Creste gradul de siguranta. Multe porti automate sunt echipate cu sisteme avansate de securitate, cum ar fi camere video si senzori de miscare. Acestea pot contribui la prevenirea intrarilor neautorizate.
  • Face poarta sa arate bine. Portile automate ofera un aspect modern si sofisticat casei tale. Ele adauga un element de eleganta si stil, ceea ce le face potrivite pentru proprietarii care doresc sa-si puna in valoare locuinta.

Adaugarea unei porti automate poate creste inclusiv valoarea casei, in eventualitatea in care vrei sa o vinzi. 

Evident, exista si dezavantaje ale portilor automatizate, cel mai mare fiind legat de costuri.

Instalarea unei astfel de porti poate fi costisitoare, in special daca optezi pentru un sistem avansat. Chiar daca preturile au scazut destul de mult in ultimii ani, pentru multi oameni este inca destul de mare.

Un alt dezavantaj este dependenta de energie electrica. Portile automate functioneaza pe baza energiei electrice, ceea ce inseamna ca, in cazul unor pene de curent sau defectiuni tehnice, accesul in sau din proprietate poate fi restrictionat. Evident, exista intotdeauna optiunea unor panouri solare.

Nu in ultimul rand, portile automatizate necesita intretinere regulata pentru a asigura functionarea corecta. Aceasta intretinere poate implica costuri suplimentare.

Porti manuale

Portile manuale, pe de alta parte, sunt alegeri traditionale, preferate de foarte multi oameni

Acestea nu depind de electricitate sau tehnologie avansata pentru functionare, fiind mai putin predispuse la defecte. Evident, portile manuale sunt mai accesibile si ofera control total asupra deschiderii si inchiderii. Nu depinzi de tehnologie sau de energie electrica.

Daca ai porti manuale insa, va trebui sa cobori din masina de fiecare data cand vrei sa intri sau sa iesi din proprietate. Acest lucru poate deveni o corvoada in timp, mai ales daca poarta este una grea sau daca stai intr-o zona cu multe precipitatii.

Lucrurile sunt, asadar, destul de simple: daca iti doresti confort si economie de timp, poti alege porti automate. Gasesti kit-uri de cea mai buna calitate pe eporti.ro. Daca iti doresti solutii ieftine si eficiente, portile manuale sunt cele potrivite pentru tine.