Poti invata germana in 6 luni daca participi la cursuri de limba germana? Iata ce trebuie sa stii

Invatarea unei noi limbi presupune mai mult decat sa participi la un curs limba germana si sa fii capabil sa construiesti propozitii scurte sau sa cunosti diferite expresii sau idiomuri. Este despre cultura si despre a intelege cum functioneaza limba respectiva, iar nivelul de cunostinte necesar pentru a fi considerat fluent in germana variaza in functie de context si persoana.

Dar, cat de realista este ideea de a invata aceasta limba in doar sase luni? Continua sa citesti si descopera daca este sau nu posibil!

Inainte de a stabili o durata fixa pentru invatarea limbii germane, este esential sa iei in considerare diferiti factori:

  • Experienta anterioara. Daca ai sau nu cunostinte de limba germana sau daca ai mai studiat si alte limbi straine, ai putea gasi germana mai usor de studiat. In general, nivelul A1 poate fi atins in aproximativ 2-3 luni de catre cei care studiaza zilnic, ceea ce inseamna ca pentru a ajunge la un nivel mediu, adica B1 sau B2, in sase luni, va trebui sa dublezi sau chiar sa triplezi perioada de timp pe care o aloci studiului.
  • Metode de invatare. Cursurile de limba germana combina adesea diverse metode de predare, ceea ce include vorbirea, exercitiile de gramatica, ascultare si citire.

Este foarte important ca atunci cand studiezi sa folosesti cat mai multe metode, deoarece fiecare se concentreaza pe dezvoltarea unor seturi diferite de abilitati.

  • Imersiunea lingvistica. Pe langa cursuri de limba germana, expunerea constanta la filme, muzica, literatura si chiar stiri in germana poate accelera procesul de invatare. Imersiunea completa intr-un mediu germanofon poate fi, de asemenea, extrem de benefica. Asadar, daca ai posibilitatea, merita sa petreci macar cateva zile intr-o tara in care germana este vorbita nativ.
  • Motivatia si consistenta. Motivatia pe care o ai atunci cand vine vorba de studiu si consistenta sunt esentiale. Un avantaj al participarii la cursuri de germana este faptul ca ai o rutina regulata care te va ajuta sa nu iti pierzi dedicarea.

Etapele invatarii limbii germane

  • Nivelurile A1 si A2 (Incepator). Aceste niveluri se concentreaza pe bazele gramaticale si vocabularul de baza.
  • Nivelurile B1 si B2 (Intermediar). Aceste niveluri se concentreaza pe abilitatile de conversatie si intelegere a textelor mai complexe. In general, atingerea nivelului B2 necesita cateva sute de ore de studiu, dar durata tine foarte mult si de factorii amintiti anterior.
  • Fluenta. Atingerea unui nivel avansat (C1 sau C2) necesita un efort semnificativ si o perioada de timp mai indelungata.

In timp ce este posibil sa atingi un nivel rezonabil de cunostinte a limbii germane in sase luni, succesul depinde in mare masura de tine, de dedicarea ta si te timpul pe care il ai la dispozitie.

Indiferent de nivelul tau actual de cunoastinte si abilitati, cursurile de limba germana pot fi un punct de plecare excelent, in special cursurile centrului de limbi straine Bsmart.

Cu o structura bine organizata si adaptata pentru fiecare nivel, cu ajutorul profesorilor vei gasi motivatia, sprijinul si resursele de care ai nevoie pentru a deveni fluent in cel mai scurt timp.

Da testul de aptitudini cat mai repede si incrie-te in urmatoarea grupa!