Se poate inchiria un autovehicul fara garantie auto?

Garantia auto este suma ce va fi blocata la inceputul perioadei de inchiriere. De multe ori, aceasta suma este destul de mare. Ea are valoarea cuprinsa intre 2 si 10% din valoarea totala a autivehiculului. Pentru inchirierea masinii Dacia Logan, cea mai ieftina garantie auto va fi de 350 de euro. In acest articol veti vedea ce inseamna serviciul de rent a car fara garantie. Aflati de aceasta data, care sunt formalitatile in care se aplica acest serviciu de inchirieri masini. Veti stii la sfarsitul acestei pagini, cum se aplica serviciul de inchirieri auto fara garantie. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiect…

Garantia auto a fost introdusa pe piata de rent a car de cateva decenii bune. Daca in anul 1950, companiile de inchirieri auto, retineau garantiile CASH, acum acestea sunt blocate pe baza unui card de credit. Indiferent de situatie, garantia auto a alungat foarte multi clienti de pe aceasta piata. Mai mult de atat, modulul de rent a car cu garantie, nu este accesibil pentru toata lumea. In randurile de mai jos, veti vedea cum se aplica acest sistem de rent a car fara garantie.

Veti afla care sunt modulele, ce intra in acest pachet de inchirieri masini. De asemeni ( pana la sfarsitul articolului ), veti stii cum se inchiriaza un autovehicul, fara sa mai fie retinuta garantia auto.

Cum se inchiriaza un autovehicul fara garantie auto?

In prezent, sunt doua formalitati de a inchiria o masina fara garantie auto. Marea problema, este ca nu toate companiile de inchirieri auto aplica ambele metode. Cea mai intalnita forma de rent a car fara garantie, este cea in care garantia auto este anulata in totalitate. Vom discuta in primul rand despre acest modul de rent a car,… Dar inainte de toate, sa vedem cum se comporta garantia auto in serviciul de inchirieri masini.

Ce inseamna si cum se comporta garantia auto in serviciul de inchirieri masini?

Garantia auto in serviciul de rent a car, este o suma de bani ce blocata si returnata la sfarsitul perioadei de inchirere. Nivelul ei este intre 2 si 10% din valoarea reala a masinii. Aici, ramane pentru fiecare firma de inchirieri auto sa stabileasca tariful pentru garantia auto. Ea va fi predata clientului, doar in situatia care, compania de inchirieri auto va avea masina returnata in flota fara nici o dauna. Deci, clientul va trebui sa aduca autovehiculul inchiriat in aceleasi conditii, ca atunci cand a inchiriat-o.

Deci, aceasta suma se va bloca la inceputul perioadei de rent, in momentul semnarii contractului de inchiriere. Ea se deblocheaza la sfarsit, dupa ce este predat autovehiculul. Garantia este returnata clientului, doar daca masina se intoarce in aceleasi conditii, ca atunci cand a plecat din flota.

Rent a car fara garantie, unde garantia auto este anulata in totalitate

In cadrul acestui sistem, garantia auto nu va mai exista sub nici o forma. Ea este eliminata in totalitate. In schimb, va intra in ecuatie asigurarea zilnica totala. Spre deosebire de garantie, aceasta va retinuta pe fiecare zi de rent. Asigurarea zilnica totala nu va mai fi predata clientului. Ea ramane ca taxa suplimentara, pentru compania de rent a car. Nu va panicati, chiar daca este o suma in plus, valoarea ei este destul de mica.

Care este valoarea asigurarii zilnice totala in serviciul de inchirieri masini fara garantie?

In localitatile Bucuresti si Otopeni serviciul de rent a car fara garantie, valoarea asigurarii totale nu va fi mai mult de 26 de euro pe zi. In alte localitati din Romania, ea poate fi mai costisitoare. In orasul Cluj-Napoca spre exemplu, tariful asigurarilor zilnice este mai ridicat fata de cel din capitala. 

Asigurarea zilnica totala va depinde de tarifele aplicate de fiecare companie in parte. Mai mult de atat, va conta foarte mult tipul de masina pe care compania o pune la dispozitie. Spre exemplu: In serviciul de rent a car fara garantie, asigurarea zilnica totala la autovehiculul Dacia Logan, va fi mai mic fata de cel al masinii Mercedes ML350. Pentru Dacia Logan, tariful asigurarii va trebui sa fie, cel mult 20 de euro.

Sistemul de rent a car fara garantie versus serviciul clasic de inchirieri auto

Sistemul de rent a car fara garantie include asigurarea zilnica totala. Consideram ca renteaza mai mult acest modul de rent si vom explica si de ce, in randurile urmatoare.

Sa spunem ca apelati la serviciul clasic de rent a car pentru masina Dacia Logan. Garantia pentru inchirierea acestei masini este de 350 de euro. In sistemul de inchirieri masini fara garantie, Dacia Logan va fi inchiriata cu o asigurare de 20 de euro pe zi. Pentru 3 zile de inchiriere, dumneavoastra veti plati 60 de euro. Cu cat sunt mai multe de zile de rent a car, cu atat va scadea tariful asigurarii zilnice.

Mai departe, va trebui sa comparati cei 350 de euro cu cei 60. Desigur, in prima situatie banii vor fi returnati, daca masina nu are nici o avarie. In a doua situatie, cei 60 de euro vor fi incasati de catre compania de inchrieri auto.

Cate forme de inchirieri masini fara garantie exista si cum se manifesta acestea?

Sistemul de rent a car fara garantie are la baza doua module. Primul este cel in care garantia auto este anulata in totalitate, iar in al doi-lea se va renunta doar la jumatate din aceasta. Daca pe primul, l-am descris mai sus, pe al doi-lea il vom descrie in randurile ce urmeaza.

Serviciul de inchirieri auto cu garantie partiala: explicatie si cum se manifesta?

Pachetul de rent a car cu garantie partiala se gaseste doar la anumite firme de rent a car. Este inca un modul, care se afla la inceput si obtine teren pe zi ce trece. In acest tip de serviciu, se retine doar jumatate din garantia auto. In exemplul anterior aveam autovehiculul Dacia Logan, cu o garantie totala de 350 de euro. 

In cazul inchirierii autovehiculului Dacia Logan cu garantie partiala, va intra in sistem asigurarea zilnica partiala. Garantia partiala va fi jumatate din garantia totala, avand valoarea de 175 de euro. De asemeni, asigurarea zilnica partiala va fi ( la fel ) jumatate din valoarea asigurarii totale. In cazul autovehiculului Dacia Logan, aceasta are valoarea de 10 euro pe zi.

Utilitatea fiecarui modul de rent a car, in functie de perioada

In primul rand, fiecare modul de inchirieri auto are randament in functie de perioada inchiriata. Daca inchiriati un autovehicul pentru o perioada mai mare de 20 de zile, atunci va fi util sistemul clasic de rent. Asigurarea zilnica, fie ea partiala sau totala, este o suma de bani care se plateste. Ea nu se retine. Desigur, cu cat este numarul de zile mai mare, cu atat ea e mai mica. Partea negativa pentru client, este ca exista. Astfel, pentru 20 de zile, asigurarea totala la Dacia Logan va fi de 300 de euro, iar cea partiala de 150 de euro.

Daca inchiriati autovehiculul pentru 10 zile, asigurarea totala va fi de 150 de euro, iar cea partiala de 75 de euro. In acest context, va renta mai mult sistemul de rent a car cu garantie partiala.

Pentru mai putin de 5 zile, va fi util sistemul de rent a car fara garantie. Aici, va lasam pe dumneavoastra sa faceti calculul.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului!

Previous post AllmaDesign – Agenția de Web Design care Transformă Viziunea ta Online în Realitate
Next post In data de 10 iulie 2021 va avea loc concursul de alergare montană COZIA MOUNTAIN RUN