3 Locuri pline de farmec de vizitat in Romania

Sunt atâtea locuri deosebite de vizitat în România încât poate fi greu să alegi. De la mănăstirile din Bucovina, la castelele medievale sau bisericile fortificate, până la Delta Dunării și munții Carpați.

O țară bogată în istorie și tradiții care oferă o multitudine de atracții turistice printre care:

1.Transfăgărășan

Se spune că este cel mai frumos drum din lume și este o atracție turistică ce fascinează localnici dar și persoane din alte țări. Străbate munții Făgăraș și surprinde peisaje care îți taie respirația. Nu este cel mai înalt drum (Transalpina îl întrece) însă datorită zăpezii de pe munte este accesibil doar vara iar mașinilor li se impune o limită de viteză datorită serpentinelor foarte periculoase. Se întinde pe o distanță de 151 kilometri și face legătura între Muntenia și Transilvania. Așa că dacă ești în căutare de activitati Sibiu, traseul se încheie în apropierea orașului, la mai puțin de o oră distanță. Tot pe acest traseu se află Bâlea Lac și Cascada Bâlea, spectaculoase ambele și care merită vizitate.

2.Castelul Bran

Oricine aude de Castelul Bran se gândește automat la Vlad Țepeș. Există un sâmbure de adevăr, fortăreața aparținând familiei sale, mai exact sub autoritatea bunicului său, Mircea cel Bătrân. În realitate Castelul Bran este impresionant datorită stilului gotic în care a fost construit și a posturii impozante, mai ales din exterior. Acesta a avut rol de fortăreața, de aici și amplasarea strategică. Dacă ești în căutare de activitati Brasov, la doar 30 kilometri poți opta pentru vizitarea acestui castel care se pare că este considerat al doilea dintre cele mai scumpe castele din lume.

3.Delta Dunării

Poate una din cele mai fascinante regiuni ale României și chiar Europei, spre care se îndreaptă anual un număr impresionant de turiști. Are o întindere de 3446 kilometri pătrați și este parte din patrimoniul mondial UNESCO. O excursie în Deltă este o experiență de neuitat, datorită peisajelor superbe, a ospitalității localnicilor și a speciilor de păsări din zona- peste 350 de specii. Zona merită explorată cu barca și neapărat trebuie să ai la tine aparatul foto, pentru că după fiecare canal poți descoperi ceva minunat, în habitatul natural. Tot aici te poți delecta cu cele mai delicioase mâncăruri pe bază de pește, gătite ca pe vremuri. Și dacă tot nu ești convins, imaginează-ți că în Deltă te vei bucura de cele mai spectaculoase răsărituri și apusuri.

România este atât de spectaculoasă că poate fi dificil de ales doar câteva locații cheie. Însă acestea te vor convinge să încerci și altele și îți vor deschide doar apetitul spre a descoperi măreția acestei țări cu tot ceea ce are ea de oferit. Și îți vei încărca bateriile atât fizic cât și emoțional.