Top 4 tipuri de evenimente ce presupun un dress code adecvat

În viață vei avea ocazia, de cele mai multe ori, de a merge la diferite evenimente sociale sau culturale care vor necesita o ținută adecvată. Standardele vestimentare pot fi ceva mai greu de înțeles, mai ales dacă nu ai mai participat până acum, punându-te în fața unor provocări în ceea ce privește outfitul. 

Astfel, iată TOP 4 tipuri de evenimente care impun un anumit dress code, precum și câteva idei de ținute: 

1. Banchetul 

Primul eveniment mai serios și care necesită o ținută mai specială este banchetul, indiferent că este vorba de cel de la terminarea liceului sau a facultății. Cele mai potrivite ținute pentru bărbați ar fi costumele, însă pot alege și o ținută mai lejeră formată din cămașă și pantaloni de costum, renunțând la sacou. Pentru fete, lucrurile nu sunt la fel de ușoare, deoarece vor trebui să aleagă o ținută de cocktail, care nu este extrem de elegantă, tocmai pentru a nu părea overdressed. 

2. Nunta

Cel mai comun eveniment care include un dress code este nunta. Aceasta, la rândul ei, poate fi de mai multe feluri: o nuntă extrem de elegantă, cu tematică black tie, ce presupune ținute spectaculoase și o atenție deosebită la detalii. Domnii se vor orienta către costumele clasice, accesorizate de cravată sau de papion, în timp ce partea feminină se va orienta către colecția de rochii de seară, cum ar fi cele de la StarShinerS, completând ținuta cu machiaje și coafuri de gală. Dacă e vorba de o nuntă ce nu presupune în mod expres tematica menționată anterior, lucrurile sunt puțin mai lejere, însă tot eleganța domină. Dacă pentru domni nu se schimbă ținuta foarte radical, la astfel de nunți doamnele pot purta și rochii scurte sau chiar salopete elegante. 

3. Conferințele business

Dacă până acum nu ai mai participat la evenimente business, atunci trebuie să știi că și acestea presupun să ai o ținută adecvată. În funcție de tematica evenimentului, poți merge către stilul smart casual sau poți merge către stilul de business. Recomandarea este ca la astfel de evenimente să incluzi piese vestimentare precum sacouri, cămăși, pantaloni de costum clasici sau largi (pentru fete) sau pantaloni chino.

4. Cinele de afaceri 

Ei bine, pentru acest eveniment va trebui să ai mereu grijă la ținutele pe care le porți, tocmai pentru că nu vrei să pari neprofesionist, dar nici nu vrei să atragi prea mult atenția asupra ta. Cel mai potrivit ar fi să adopți un stil smart casual. În cazul bărbaților, cămașa simplă sau accesorizată cu un pulover este esențială, iar în cazul femeilor se poate opta pentru o rochie elegantă. 

În cazul evenimentelor speciale, pentru o avea o ținută fără cusur, cel mai potrivit ar fi să afli detaliile, să faci un mic research pe internet, iar apoi să îți alegi ținuta.

Sursa foto: pexels.com