Care este cel mai important lucru când creezi o ținută?

Atitudinea, fără îndoială. Felul în care alegi să porți hainele devine cel mai important aspect, chiar dacă mulți cred că e vorba numai de alegerea materialelor sau accesoriilor. Crearea unei ținute este un proces mai complex decât ai fi crezut. Implică timp, răbdare și atenție la detalii. Însă, obținerea unui stil cu adevărat unic presupune și adoptarea atitudinii potrivite. Hainele tradiționale, cu precădere, devin alegerile inspirate pentru a crea un look 100% autentic, care să te reprezinte și să spună ceva despre tine. Însă, designul special pe care îl prezintă nu ar avea același farmec dacă nu ai în vedere următoarele lucruri: 

  • Fii mereu încrezătoare în ceea ce porți – Fie că optezi pentru bluze tip ie sau cămăși simple, e esențial să te afișezi în fața celorlalți cu forță, vitalitate și energie debordantă. Asortează ținuta cu un zâmbet larg, plin de încredere și nu uita să te bucuri de lucrurile simple. Uneori, cea mai mare bucurie vine tocmai din aspectele simple, naturale, care nu mai au nevoie de nicio explicație. 
  • Adoptă o postură corectă – Atunci când îți etalezi ținuta devine mai mult decât necesar să menții o poziție dreaptă a corpului. Pe lângă avantajele asupra sănătății, o postură corectă denotă o persoană care alege să trăiască armonios și să rămână neclintită în fața diverselor probleme sau obstacole. În plus, este o demonstrație de autoritate. Dacă alegi să ieși în față cu determinare și curaj vei observa cum ceilalți vor deveni intimidați. 
  • Alege întotdeauna hainele care te avantajează – Dacă vrei să adopți atitudinea corespunzătoare e indicat să achiziționezi doar acele piese vestimentare care îți scot în evidență calitățile fizice. Cu cât ascunzi mai mult micile imperfecțiuni, cu atât te vei simți mai bine în pielea ta și vei reuși să creezi un design echilibrat. Armonia vizuală este un factor pe care nu trebuie să îl scapi din vedere. 
  • Asumă-ți riscuri – Dacă vrei să ieși din tipare și să impresionezi cu o alegere nonconformistă, nu ezita să-ți asumi riscuri. Încearcă mai multe stiluri și jonglează cu nuanțe, imprimeuri și materiale care mai de care mai interesante. Dacă alegi să devii o copie a modelelor care pășesc pe podium, nu vei reuși să ieși din mulțime. E important să fii o apariție care surprinde plăcut, indiferent de situație. 
  • Fii întotdeauna tu! – Fie că porți o rochie tradițională cu adevărat spectaculoasă, fie că ai ales o ținută lejeră, de ieșit în oraș, e important să rămâi tu. Integrează în stilul vestimentar pe care l-ai abordat trăsăturile personalității tale. Afișează-te în fața celorlalți cu prietenie, deschidere, transparență și empatie. Nu ezita, totuși, să lași o doză de mister în aer și să stârnești atenția prin rafinament, bun gust și eleganță. 

Când creezi o ținută nu e de ajuns doar să porți hainele, ci să le oferi o notă familiară, care să te reprezinte. Atitudinea este accesoriul cel mai de preț, care poate transforma o ținută mediocră în una spectaculoasă. Este elementul care poate colora orice combinație estetică. 

Poartă cu încredere hainele și adoptă întotdeauna o atitudine pozitivă!

Fashion photo of young woman. Girl posing. Studio photo