Cum creeaza o agentie de digital marketing o strategie de top?

Cunostintele, informatia si bunele practici nu sunt de niciun ajutor daca nu sunt concretizate intr-o strategie de top pentru afacerea ta. Intr-adevar, poti urma oricand cateva cursuri de SEO sau de social media marketing, dar acestea rareori vor include lucrul de care ai nevoie cu adevarat – procesul de creare a unei strategii de marketing de top.

In acest caz, o agentie digital marketing este entitatea care iti poate oferi ajutorul de care ai nevoie. Aceasta poate pune la punct o strategie bazata pe ani de experienta, dar mai ales pe numeroase implementari de strategii, esecuri si succese, printre altele.

Iata cateva dintre cele mai importante aspecte pe care la aduce in joc o agentie profesionista!

Stabilirea publicului tinta si crearea buyer persona

Acest aspect este deseori ignorat complet de catre administratorii de afaceri. Evident, este bine stiut faptul ca fiecare industrie sau domeniu are un public tinta. Totusi, acest lucru nu se aplica atunci cand incerci sa te dezvolti intr-un subdomeniu. Totul devine mai complicat – publicul tau tinta trebuie sa fie mai specific, pentru a fi sigur ca eforturile de marketing se indreapta in directia corespunzatoare.

O agentie de digital marketing stie foarte bine cum sa stabileasca publicul tinta, dar mai ales cum sa creeze buyer persona si sa foloseasca informatiile obtinute pentru a crea mesaje perfecte catre publicul care se incadreaza in acea categorie.

Demararea unei strategii complete de continut

Zicala care domina de ani buni, poate chiar ultimele doua decenii de internet este urmatoare – content is king. Mai exact, in mediul online, continutul este rege; nu agentiile spun acest lucru, ci insusi Google. Intreg mediul online se bazeaza pe continut, continut de care afacerea ta are disperata nevoie pentru a-si garanta evolutia.

Spre deosebire de colaborarea cu un singur expert sau cu un departament de marketing in-house, o agentie de digital marketing detine toate resursele pentru a-ti pune la dispozitie toate tipurile de continut de care ai avea nevoie – scris, video si nu numai.

Identificarea si exploatarea ofertei unice de vanzare a afacerii tale

Oferta unica de vanzare este aspectul care diferentiaza afacerea ta de altele similare din acelasi domeniu. Acesta este motivul pentru care clientii ar trebui sa aleaga produsele sau serviciile tale, in defavoarea competitiei. Evident, trebuie sa stii cum sa pui in valoare la maximum acest lucru – oferta unica de vanzare este elementul care influenteaza in mod direct profitul, vanzarile si eficienta afacerii tale.

O agentie de marketing digital poate face minuni din acest punct de vedere. Din moment ce oferta unica de vanzare este un aspect deseori ignorat de catre proprietarii de afaceri, agentia se va ocupa de identificarea acesteia.

Rezultatele iti vor fi prezentate in detaliu, pentru ca tu sa intelegi conceptele in care este ancorata oferta unica – si desigur, sa aprobi acest lucru.

In final, realizarea si implementarea unei strategii de top nu sunt lucruri usor de realizat. Trebuie sa ai in vedere foarte multe aspecte – nu numai la nivel de afacere, management si finante, de exemplu, ci mai ales la nivel de marketing.

Poti fi foarte bun in ceea ce faci, fie ca este vorba despre dezvoltarea de produse sau de furnizarea de servicii, dar lipsa cunostintelor de marketing va fi observata din primele luni de viata ale afacerii tale.

Agentia The Markers poate umple cu succes golul creat de lipsa cunostintelor sau experientei personale. Echipa de experti se va ocupa de marketing-ul digital, in timp ce tu vei avea timp berechet sa faci ce-ti place – anume sa lucrezi la dezvoltarea afacerii tale!