Construirea propriei case poate fi un proiect interesant, dar și dificil. Fie că construiți de la zero sau renovați o proprietate existentă, există câteva sfaturi esențiale de care trebuie să țineți cont …
Construirea propriei case poate fi un proiect interesant, dar și dificil. Fie că construiți de la zero sau renovați o proprietate existentă, există câteva sfaturi esențiale de care trebuie să țineți cont înainte de a începe construcția. De la proiectarea inițială până la găsirea unui antreprenor de renume și alegerea materialelor potrivite, aceste sugestii vă pot ajuta să vă asigurați o construcție de succes.
Găsirea designului potrivit
Primul pas în construcția unei case este să vă decideți asupra designului acesteia. Ar trebui să luați în considerare de cât spațiu aveți nevoie și ce caracteristici sunt cele mai importante pentru dvs. și familia dvs. Există mai multe resurse disponibile pentru a cerceta modelele de case și pentru a o alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră – de la reviste la site-uri web și chiar sfaturi profesionale de la arhitecți și designeri. Printre factorii de care trebuie să țineți cont se numără eficiența energetică, confortul, cerințele stilului de viață, limitările bugetare și reglementările locale. În plus, luați în considerare posibilitatea de a încorpora materiale durabile în design, cum ar fi cărămida reciclată sau ferestrele din lemn.
Alegerea materialelor de calitate
Atunci când selectați materialele pentru casa dvs., este important să alegeți produse de calitate, care sunt în conformitate cu reglementările locale de construcție, precum și suficient de durabile pentru a rezista la uzură în timp. Gândiți-vă la ce tip de fundație – oțel, beton sau lemn – va oferi cel mai bun suport pentru casa sau anexa dvs. în funcție de mărimea și locația acesteia. Cercetați diferite tipuri de izolație, cum ar fi lâna de piatră sau spuma pulverizată, care pot contribui la eficiența energetică prin menținerea aerului rece în interior în timpul lunilor de vară și a aerului cald în interior în timpul lunilor de iarnă. În plus, alegeți vopsele de înaltă calitate concepute pentru utilizare în exterior, astfel încât să poată rezista în timp la intemperii, fără să se decoloreze sau să se exfolieze prea repede.
Angajarea de contractori calificați
Odată ce ați decis asupra unui plan de design și ați ales materialele necesare, este timpul să angajați antreprenori cu experiență, specializați în construcții noi sau în renovări, în funcție de ceea ce aveți nevoie să faceți. Contactați mai mulți antreprenori care sunt foarte bine recomandați de prietenii care au avut recent proiecte similare; acest lucru ajută la reducerea potențialilor care s-ar putea să nu fie la fel de fiabili atunci când vine vorba de finalizarea lucrărilor la timp, cu măsuri adecvate de control al calității pe tot parcursul procesului. Este, de asemenea, înțelept să obțineți tot ceea ce ține de prețuri contractate înainte de începerea oricărei lucrări fizice, inclusiv costurile forței de muncă pentru fiecare componentă individuală a construcției, cum ar fi instalații sanitare, instalații electrice sau lucrări de tâmplărie, dacă este necesar; în acest fel puteți evita orice cheltuieli surpriză la sfârșitul fiecărei etape a termenelor de finalizare a proiectului de construcție din partea antreprenorilor, astfel încât să nu apară întârzieri din cauza lipsei lor de efort sau de angajament de a furniza servicii adecvate în parametrii stabiliți, atunci când vine momentul plății la finalizarea obiectivelor de realizare a proiectului – încă o dată, planificarea preventivă față de cea reactivă este foarte utilă în acest caz!
Crearea unui buget realist
Crearea unui buget realist ar trebui să se facă înainte de a începe orice fel de proiect de construcție – mare sau mic – astfel încât să știți exact câți bani sunt disponibili pentru fiecare componentă a procesului de construcție (materiale/lucrări). Acest lucru va ajuta la menținerea costurilor în limite gestionabile, asigurându-se în același timp că toate componentele necesare sunt incluse în estimările inițiale furnizate de antreprenori înainte de a lua decizii finale cu privire la înaintarea planurilor de construcție descrise mai sus, în conformitate cu acestea, ceea ce înseamnă că așteptările realiste sunt date de clienți care își stabilesc așteptările în mod corespunzător, mai degrabă decât să exagereze doar mai târziu realizând că nu își pot permite serviciile prestate din cauza lipsei de previziune!
Luați în considerare posibilitatea de a pune deoparte fonduri în timpul diferitelor faze, astfel încât să nu apară probleme neprevăzute atunci când lucrați la sarcinile individuale asociate cu construcția casei dumneavoastră: probleme de instalații sanitare pot necesita bani suplimentari cheltuiți în timp ce cablajul electric ar putea dura mai mult decât s-a estimat inițial din cauza complicațiilor neașteptate care apar pe parcurs – a fi proactiv, mai degrabă decât reactiv, ajută la gestionarea mai bună a acestor situații, deoarece se știe dinainte ce fonduri au fost alocate diferitelor aspecte, astfel încât să poată ajusta bugetul în consecință, în cazul în care ceva ieșit din comun se prezintă mai târziu în josul liniei, care ar putea afecta rezultatul general rezultat final dorit atins, eliminând astfel ghicitul implicat atunci când vine vorba de angajamentele financiare pe care trebuie să facă anterior pe toată durata întregii lucrări care se întreprinde, fie că este vorba de o nouă dezvoltare de locuințe renovarea structurii mai vechi etc…
În cele din urmă, urmăriți în mod regulat cu profesioniștii care supraveghează proiectul, asigurați-vă că toate procedurile sunt efectuate conform specificațiilor și planurilor detaliate furnizate în prealabil, respectând normele de siguranță aplicate în localitatea respectivă, în zona municipalității în care au loc lucrările respective, asigurându-vă că toți cei implicați respectă aceleași linii directoare pentru a preveni incidentele evitabile care pot apărea din cauza neglijenței, acordați atenție detaliilor subcontractanților care lucrează în subordinea antreprenorului principal, scoateți la iveală orice discrepanțe între execuția reală și planul teoretic creat anterioracest lucru reduce riscul unor potențiale probleme de litigii care ar putea apărea ulterior, dacă ceva nu a mers bine, dacă planurile au fost urmate în mod necorespunzător în timpul acțiunilor întreprinse în vederea finalizării întregului proiect, economisind astfel dureri de cap și dureri de cap mai târziu, odată ce produsul finit a fost inspectat în toată splendoarea sa, autoritățile au dat undă verde pentru aprobarea acestuia..