Te poate ajuta o clinica de kinetoterapie cu durerile de spate? Afla aici!

In ziua de astazi, durerile de spate sunt o problema destul de comuna. Cele mai intalnite moduri de lucru au o influenta destul de negativa asupra spatelui – fie ca lucrezi in constructii sau la birou, efectul este mai mult sau mai putin acelasi.

Apoi, in scena mai intra si sedentarismul. Mai exact, lipsa de activitate fizica, asociata deseori unui program de somn complet aleatoriu, duce la dureri de spate severe care, in timp, pot deveni afectiuni in adevaratul sens al cuvantului.

Astfel, intrebarea din acest articol este urmatoare – te poate ajuta o clinica de kinetoterapie sa gestionezi aceste dureri de spate si sa eviti inrautatirea lor?

Kinetoterapia si durerile de spate

In general, kinetoterapia este considerata cea mai buna forma de tratament pentru durerile de spate, fie acestea simple sau cauzate de o anumita afectiune. Acesta este motivul principal pentru care trebuie sa cunosti cel putin o clinica de kinetoterapie – orice durere musculara sau care iti afecteaza mobilitatea poate fi diagnosticata si probabil chiar tratata intr-o astfel de clinica.

Durerile de spate comune sunt de regula tratate complet cu ajutorul expertilor unei clinici. Desi primele rezultate apar dupa primele 4-6 saptamani, este important sa urmezi sfatul specialistului. Este de la sine inteles faptul ca sesiunile de terapie pot fi completate si cu actiuni din partea ta pentru a scapa complet si rapid de durerile de spate – trebuie sa faci cateva schimbari si la nivelul stilului tau de viata.

Cele trei tipuri de kinetoterapie pentru durerile de spate

Pentru tratarea durerilor de spate se apeleaza la kinetoterapie activa, pasiva, dar si la exercitii fizice specifice. Cele mai multe exercitii fizice recomandate de catre specialist pot fi efectuate numai in prezenta acestuia, intr-o clinica de kinetoterapie. Exercitiile pe care le poti realiza si acasa sunt diferite, dar sporesc eficienta tratamentului.

Kinetoterapia activa implica exercitii de intindere a muschilor din zona afectata, precum si exercitii de tip aerobic, dupa caz. Tehnicile de terapie pasiva implica utilizarea anumitor terapii care ajuta procesul de recuperare si vindecare – de la un simplu tratament cu elemente reci sau calde la utilizarea de ultrasunete.

Nu in ultimul rand, exercitiile specifice implica doar acele exercitii concentrate pe zona cu durere – in cazul tau, spatele (zona lombara si/sau cea cervicala). Aceste exercitii specifice pot fi realizate, de obicei, doar sub supravegherea unui specialist.

Acesta este motivul principal pentru care o clinica de kinetoterapie poate trata cu adevarat durerile de spate. Ai la dispozitie specialisti care te poti invata cum sa-ti misti corpul si muschii pentru a favoriza vindecarea si pentru a reda corpului tau mobilitatea de alta data.

Cand ar trebui sa apelezi la o clinica de kinetoterapie?

Ar trebui sa apelezi la o astfel de clinica atunci cand durerile de spate nu trec. Durerile comune, aparute in urma unui efort intens sau schimbarilor de temperatura trec in cateva zile, cel mult cateva saptamani. Totusi, atunci cand durerea creste in intensitate, o clinica de kinetoterapie este locul in care poti beneficia de un plan de tratament complet – un plan de tratament care sa te ajute sa gestionezi durerea.

Apeleaza chiar acum la specialistii Atletico Kinetic si uita de durerea de spate!