Tu ce faci pentru a preveni poluarea mediului înconjurător?

În prezent, poluarea reprezintă  una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă planeta noastră. De la deșeurile din oceane la emisiile de gaze de eșapament ale vehiculelor, poluarea are un impact negativ asupra sănătății noastre și contribuie constant la deteriorarea mediului înconjurător.

Cu toate acestea, recent oamenii au devenit tot mai atenți la această problemă majoră pe care o reprezintă poluarea și conștientizează că toate măsurile de protecție a mediului înconjurător pe care le realizează, contribuie în mod direct la sănătatea lor și a celor dragi.

Iată câteva măsuri pe care le putem face pentru a proteja planeta și a reduce poluarea

Reciclează – probabil cea mai importantă și de efect modalitate de a proteja mediul înconjurător. Reciclarea ambalajelor de hârtie, plastic, sticle și alte materiale ajută la reducerea cantității de deșeuri care ajung în depozite de gunoi sau în oceane, și ulterior din nou la noi în diferite forme toxice. Prin reciclare putem preveni defrișarea pădurilor pentru a produce noi materiale, în timp ce materialele pe care le folosim se pot reutiliza. Orice persoană poate contribui la reducerea poluării stând acasă, dacă reciclează corespunzător deșeurile. De exemplu, uleiul alimentar trebuie păstrat în recipiente și reciclat la centre special amenajate pentru acest lucru, și nu aruncat în scurgerea de canalizare.

Economisește energia – acest lucru se poate face foarte ușor prin oprirea aparatelor electrice atunci când nu sunt folosite, prin utilizarea becurilor LED în detrimentul celor clasice, prin instalarea de panouri solare sau diverse surse de energie regenerabilă.

Consumul de produse organice și naturale – acestea sunt produse din agricultură, iar în producerea lor nu sunt folosite pesticide sau alte substanțe chimice dăunătoare, ceea ce reduce considerabil impactul negativ asupra solului și a mediului înconjurător. Se recomandă consumul produselor naturale, realizate din ingrediente bio, care sunt benefice pentru sănătatea umană și nu dăunează asupra mediului înconjurător.

Reducerea poluării aerului – acest lucru se poate face prin utilizarea de autovehicule care nu necesită combustibili fosili pentru funcționare, deoarece combustibilii produc dioxid de carbon, care este principala sursa de poluare a aerului. Poți evita acest lucru alegând un mijloc de transport cu motor electric sau baterii reîncărcabile. O variantă excelentă și eficientă în acest sens o reprezintă bicicletele electrice, fiind rapide, economice și nedăunătoare mediului. Intră pe site-ul altex.ro și alege modelul de bicicletă electrică potrivit pentru nevoile tale și ale familiei. Pe site găsești numeroase modele de biciclete, cu pedale sau fără, pliabile sau potrivite pentru deplasarea prin oraș.

Reduce utilizarea apei – poți face acest lucru prin repararea scurgerilor și robinetelor defecte, cât utilizarea dușurilor și a toaletelor economice. De asemenea, dacă stai la curte, poți recicla apa de ploaie prin păstrarea ei și irigarea grădinilor sau utilizarea acesteia în alte scopuri non potabile.

În concluzie, protejarea mediului înconjurător este o problemă globală importantă, iar fiecare dintre noi trebuie să contribuie la reducerea impactului negativ asupra planetei. Suntem responsabili pentru mediul înconjurător în care trăim.

Sursa foto: pexels.com