Ce obiceiuri ar trebui să implementezi dacă lucrezi de acasă?

Știm deja, că tot mai mulți angajați ai corporațiilor se bucură de posibilitatea de a lucra de acasă. De când a luat sfârșit pandemia, acest obicei al muncii remote s-a păstrat în cele mai multe firme, dând astfel posibilitatea angajaților, din orice parte a țării, să se angajeze la firmele care li se păreau potrivite pentru ei, fără a mai sta și a-și pune problema locației în care se află biroul la care, teoretic, aceștia lucrează. Venind, atât cu o sumedenie de beneficii, precum mai mult timp petrecut cu familia, mai multe ore de somn dormite și economisirea unei anumite sume alocate lunar pe transportul până la biroul propriu-zis, lucratul de acasă, a venit și cu anumite dezavantaje pe care tot mai mulți angajați încep să le sesizeze. Printre acestea se numără și lipsa socializării cu colegii din echipă, statul tot mai mult în casă, și durerile de spate ce vin la pachet cu acesta.

Pentru a delimita din căminul tău, în cazul în care lucrezi de acasă, care este zona de birou, și care este aceea de relaxare, iată 3 tipsuri ce îți vor veni în ajutor:

Separă biroul de dormitor

Dacă ai posibilitatea, încearcă să-ți muți locul în care vei lucra de acasă într-o cameră separată de dormitor, întrucât mintea ta va putea face mai ușor tranziția dintre momentul în care îți începi propriu-zis  munca, versus cel în care este timpul să te odihnești, ori să te destinzi cu o altă activitate, după terminarea programului.

În cel mai rău caz, în care poate nu îți permiți să beneficiezi de această delimitare spațială, întrucât locuiești fie într-o garsonieră, fie într-un apartament cu două camere, împreună cu partenerul tău, iar livingul este, de cele mai multe ori, ocupat de celălalt, poți alege, cel puțin, să nu lucrezi din pat, chiar dacă poate exista, de cele mai multe ori, această tentație.

Alege scaunul potrivit pentru tine

Problema care se pune atunci când ai un job de birou este că acesta cere foarte des statul ore întregi pe scaun, fapt ce duce, în timp, la deteriorarea sănătății coloanei vertebrale. Investește într-un scaun de la Sensodays calitativ de pe site-ul celor de la Sensodays.ro și protejează-ți spatele de durerile infernale ce apar odată cu timpul.

Având parte de confort în timpul orelor de muncă, poți avea parte de o mai mare eficiență în task-urile zilnice pe care le ai de făcut.

Încearcă să-ți păstrezi o viață socială activă

Trâind atât de mult în casă, suntem tentați să ne îngustăm cercul de prieteni, pentru că, de cele mai multe ori, ne este extrem de comod așa. Alege să te îndepărtezi de comoditate, și să ai o viață trăită în comunitate. În acest mod vei observa cat de mult ți se poate îmbunătăți sănătatea mentală și starea de bine în fiecare zi.

Bucură-te de munca de acasă în felul tău, și alege să fii productiv și împăcat cu ceea ce faci!

Surse foto: pixabay.com