Cele mai ciudate clădiri din lume

Construirea unei case devine pentru mulți o modalitate perfectă de a-și exprima imaginației. Este, într-adevăr, o tehnică numai bună pentru a obține un ambient personalizat, dar creativitatea poate depăși limitele normalului în materie de estetică și confort.

De-a lungul timpului, au existat persoane care și-au dorit să iasă în evidență și au dus arta la alt nivel. Astfel, au reușit să creeze proiecte case cu adevărat speciale, care au rămas pentru mulți exemple de nonconformism și extravaganță. Ești curios să afli care este topul celor mai ciudate clădiri din lume? Rămâne să afli în rândurile de mai jos!

Top 5 cele mai ciudate clădiri din lume

Când imposibilul în materie de proiectare și arhitectură se întâmplă, rezultatul nu are cum să fie decât unul deosebit.

Iată care sunt casele care au devenit populare, tocmai datorită construcției ieșite din comun, dar și elementelor neobișnuite de amenajare:

  1. Casa Hobbiților – Chiar dacă pare doar o invenție a celor pasionați de povești fantastice, casa este cât se poate de reală. Este complet locuibilă și se află în Noua Zeelandă. Este creația familiei Zale, care și-a dorit să ducă un stil de viață cu impact minim asupra mediului înconjurător. Totul este realizat din metal, lemn, paie, noroi și alte materiale reciclate.
  2. Casa cu susul în jos – O idee care sfidează gravitația, dar și regulile standard de amenajare. Cea mai cunoscută este cea din Germania, realizată de Klaudiusz Golos și Sebastian Mikiciuk. Cea mai tare particularitate este că este înclinată 6% – ceea ce transformă întreaga atmosferă într-o experiență memorabilă. În timp, s-au construit și alte proiecte casa cu susul în jos. În România se află una în Avrig, Sibiu.
  3. Casa toaletăCine ar fi atât de nebun să locuiască într-o casă în formă de toaletă? Este întrebarea pe care majoritatea și-a adresat-o când a văzut proiectul lui Sim Jae-deok, devenit ulterior președinte și fondator al Asociației Mondiale a Toaletelor. Casa este o exprimare a importanței practicilor de igienă și întreținere a băilor. E destul de spațioasă – are două dormitoare, două camere de oaspeți și trei băi de lux.
  4. Casa transparentă – Există și locatari care nu sunt deranjați de ochii trecătorilor curioși. În Japonia a fost construită o casă complet transparentă – chiar la cererea unui cuplu. Locuința pare o anomalie a domeniului, mai ales în contextul în care cei care sunt în căutare de proiecte casa își doresc cât mai multă intimitate. Lucrarea a fost dusă la bun sfârșit de compania Sou Foujimoto.
  5. Casa de piatră – Un proiect casa desprins parcă din desenele animate cu familia Flinstone. Construită în 1974 de către inginerul Guimarães, casa are o structură simplă din piatră și beton, cu ferestre mici și un interior modest. A fost folosită inițial ca o casă de vacanță. Este amplasată în nordul Portugaliei și se integrează perfect în peisajul rustic.

Ești în căutarea casei perfecte? Exemplele de mai sus demonstrează cel mai bine că limitele în materie de proiectare nu există.


Simte-te liber/ă să te inspiri și lasă-ți creativitatea să lucreze pentru a obține un cămin în ton cu personalitatea ta!

An empty cabin sits on a gulch below the rigid rocky mountain
Photo Cloud infrastructure Previous post Cum să implementezi soluții cloud pentru optimizarea afacerii tale
Photo Leadership model Next post Ghid pentru dezvoltarea unei strategii de leadership transformațional