Ce trebuie sa stii despre ratele la dezvoltator? Afla cum functioneaza sistemul!

Achizitionarea apartamentului dorit este o procedura dificil de realizat, atunci cand este vorba despre venituri medii sau chiar minime, motiv pentru care majoritatea viitorilor proprietari aleg sa apeleze la ajutorul bancilor pentru obtinerea imprumutului necesar. Cu toate acestea, exista situatii in care cerintele institutiilor bancare pot fi suficient de aspre, din cauza carora nu toata lumea poate sa se califice pentru imprumutul respectiv.

Vestea buna este ca situatia nu este pierduta definitiv. Alternativa imprumutului bancar este redata chiar de ratele la dezvoltator, care se pot realiza in conditii asemanatoare cu procedura pusa la dispozitie de banca, insa fara presiunea documentelor si a conditiilor stricte. Cei care isi doresc sa aplice pentru rate la dezvoltator in Bucuresti, trebuie sa se asigure ca se documenteaza in mod corespunzator, pentru a nu fi luati prin surprindere.

In ce consta ratele la dezvoltator?

Aplicarea pentru ratele la dezvoltator este o optiune care este luata in considerare de multe persoane in prezent, datorita beneficiilor suplimentare pe care le obtin. Ratele la dezvoltator sunt un sistem de plata menit sa satisfaca atat nevoia vanzatorului, cat si nevoia cumparatorului. Procedura functioneaza asemanator cu cea impusa de institutiile bancare – achitarea ratelor lunare pana la finalizarea imprumutului. Cu toate acestea, este important de mentionat ca dezvoltatorii nu au anumite conditii standard, ceea ce inseamna ca, inainte de semnarea contractului, conditiile pot fi negociate pana se ajunge la o pozitie de comun acord.

Din pacate, un astfel de imprumut atrage cu sine un avans mult mai mare decat cel solicitat de banca. Partea buna este ca durata imprumutului este redusa semnificativ in comparatie cu imprumutul bancar de tip ipotecar. Cu alte cuvinte, ratele la dezvoltator sunt o varianta potrivita pentru potentialii proprietari cu venituri medii sau chiar mari, care isi doresc sa achite imprumutul intr-o perioada cat mai scurta de timp.

Beneficii ale ratei la dezvoltator – cum le obtii?

La fel ca la orice tranzactie imobiliara, exista atat puncte pozitive, cat si negative. Din pacate, rata la dezvoltator, asa cum a fost mentionat anterior, implica un avans mult mai ridicat. Cu toate acestea, este varianta care incepe sa capete tot mai multa popularitate datorita celorlalte parti pozitive, cum ar fi:

  • procedura este simplificata semnificativ spre deosebire de imprumutul obtinut printr-un credit ipotecar;
  • exista flexibilitate in ceea ce priveste negocierea ratelor lunare, a perioadei de rambursare dar si a avansului;
  • dezvoltatorii nu solicita acte prin intermediul carora imprumutatul sa dovedeasca ca are venituri suficiente si constante pentru a achita creditul;
  • exista posibilitatea ajustarii ratei lunare si pe parcurs, in cazul in care este nevoie;
  • nu trebuie sa se opteze pentru asigurari de viata sau de locuinta, ceea ce inseamna ca achizitorul se poate bucura de economisiri semnificative;
  • veniturile obtinute pot fi din strainatate, in timp ce apartamentul cumparat este in tara;
  • cumparatorii pot aplica pentru rate la dezvoltator chiar daca au deja datorii in banca.

Cu alte cuvinte, ratele la dezvoltator sunt o modalitate prin care cumparatorii au ocazia de a se bucura de conditii mult mai relaxate de a obtine un imprumut pentru achizitionarea unei locuinte.

Daca vrei o oferta bogata cu locuinte in rate la dezvoltator, pe Sudrezidential.ro poti descoperi mii de astfel de optiuni.