Cum îți poți amenaja baia astfel încât să te simți ca la spa, în confortul casei tale? 4 aspecte pe care să le ai în vedere

Bucuria și relaxarea unei experiențe de spa pot fi aduse la tine acasă prin amenajarea unei băi în mod corespunzător. Acest loc personal poate deveni un sanctuar al liniștii și reînnoirii, unde poți scăpa de stresul cotidian și îți poți răsfăța simțurile într-un mod unic. Fie că îți dorești să te relaxezi după o zi aglomerată, fie că dorești să-ți acorzi câteva momente de îngrijire personală, amenajarea unei astfel de băi, chiar la tine acasă este soluția ideală. Astfel, vei avea posibilitatea de a te reconecta cu propria persoană într-un mod intim și relaxant. Așadar, în acest articol vei afla 4 lucruri pe care să le ai în vedere pentru a oferi băii tale atmosfera de spa, aducând elemente de relaxare și rafinament. 

4 lucruri de care să ții cont pentru a crea o atmosferă de spa chiar în propria baie

  1. Alege iluminarea ambientală

Iluminarea ambientală este esențială pentru a crea o atmosferă relaxantă în baie. Pentru a face asta, poți instala un comutator cu intensitate reglabilă pentru a putea controla intensitatea luminii în funcție de preferințele tale. În plus, pentru a adăuga un efect spațial plăcut, poți utiliza lumini ascunse în spatele oglinzii sau în jurul căzii. Această iluminare indirectă va contribui la o atmosferă mai intimă. De asemenea, pentru un plus de relaxare, poți opta pentru lămpile tip candelă sau chiar pentru lumânările aromate cu parfumuri precum lavandă, vanilie sau mentă.

  1. Optează pentru un decor minimalist

Pentru a crea un aspect spațios și relaxant, optează pentru un decor minimalist. Pentru a face acest lucru, este important să eviți aglomerarea spațiului cu prea multe obiecte sau accesorii inutile. În plus, alege un mobilier de depozitare care să-ți permită să păstrezi ordinea și să organizezi eficient produsele de îngrijire personală. De asemenea, poți achiziționa diverse sertare, dulapuri suspendate sau rafturi încorporate, astfel încât să poți economisi spațiu. Dacă ești în căutarea unor elemente care să se integreze perfect, aici găsești mobilier pentru baie, oferit de către Homelux în diferite culori și modele. Însă, dacă nu ești hotărât în privința nuanțelor, poți opta pentru culori neutre, precum alb, crem sau chiar gri, care să contribuie la aspectul minimalist și calm al băii. Mai mult decât atât, poți alege accente de culoare subtile pentru a adăuga un strop de personalitate.

  1. Folosește uleiuri esențiale

În timp ce faci baie, adaugă câteva picături de ulei esențial în apa caldă. De exemplu, uleiul esențial de lavandă are proprietăți relaxante și te poate ajuta să te eliberezi de stres. De asemenea, cel de eucalipt  îți poate crea o senzație revigorantă, în timp ce picăturile de portocală îți pot oferi o notă de prospețime și energie. În cazul în care nu vrei să adaugi uleiuri esențiale în apă, poți folosi un difuzor de aromaterapie în baie. Aceste dispozitive pot dispersa aromele în aer, creând o atmosferă plăcută și calmantă. Mai mult decât atât, un alt mod de a profita de aromele relaxante este să utilizezi săpunuri sau geluri de duș cu parfumuri naturale. În timpul dușului, acestea vor elibera arome îmbietoare și te vor ajuta să te simți ca într-un adevărat spa.

  1. Alege texturi moi și calitative

Investește în prosoape de calitate superioară, moi și absorbante. Este important să alegi prosoape din bumbac sau materiale organice, care oferă un nivel ridicat de confort și durabilitate. De asemenea, poți adăuga covoare moi și pufoase în fața chiuvetei sau în zona uscătorului. În plus, dacă dorești să afli mai multe despre amenajarea băii spa acasă, poți consulta site-ul celor de la Homelux, care îți pun la dispoziție atât produse de calitate, cât și informații folositoare. În cele din urmă, pentru a crea o adevărată atmosferă de lux, alege prosoape de dimensiuni generoase, care în momentul folosirii să îți ofere senzația de răsfăț și confort, asemănătoare cu cea dintr-un spa.

În concluzie, amenajarea unei băi în care să te simți ca într-un spa, chiar la tine acasă, poate aduce o transformare remarcabilă în experiența de îngrijire personală și de relaxare. Indiferent de dimensiunea sau stilul băii tale, adăugarea elementelor cheie precum iluminarea ambientală sau decorul minimalist pot crea o atmosferă autentică. 

Sursa foto: Freepik.com

Previous post Alege o dezvoltare sustenabilă pentru afacerea ta: Cele 5 aspecte pe care trebuie să le gestionezi cu atenție
Next post Concediul de vară: 3 moduri simple prin care să îți asiguri locuința înainte de a pleca