Jurnalele nu sunt o inventie a timpului prezent. De-a lungul timpului foarte multe personalitati istorice si nu numai au ales sa isi scrie pe hartie experientele, trairile si povestile de viata. Printre cele mai populare carti din lume se numara jurnalele unor oameni cu povesti extraordinare, fie ei printi, politicieni, actori sau participanti la evenimente de mare insemnatate.
Jurnalul nu este numai o metoda de a iti pastra povestile sau de a le impartasi, ci este si o activitate terapeutica.
Daca iti doresti sa incerci si tu sa tii un jurnal, descopera cum poti face acest lucru si de ce este o idee atat de buna:
Jurnalul te poate ajuta sa te autodescoperi
Atunci cand vine vorba de a te cunoaste pe sine, poate parea greu sa iti dai seama exact cine esti, ce iti doresti si cum functionezi. Unii oameni isi petrec intreaga viata in cautarea sinelui, in timp ce altii apeleaza la metode diverse pentru a incerca sa se autodescopere.
Sa tii un jurnal te poate ajuta cu adevarat sa te autodescoperi. Gandeste-te ca vei putea sa iti scrii temerile, povestile, gandurile si sa revii la ele peste saptamani, luni sau chiar ani. In acest fel vei putea sa te analizezi mai usor si sa te intelegi mai bine.
Jurnalul iti poate oferi noi oportunitati
In momentul in care iti scrii povestile si trairile, vei capata mai multa increredere in tine si vei putea observa pas cu pas cum viata ta se schimba in bine. Poti sa iti notezi in jurnal orice noua oportunitate de care vrei sa te bucuri sau pe care ai decis deja sa le fructifici.
Trebuie sa stii ca oportunitatile sunt mereu peste tot in jurul tau, de la relatii noi si pana la job-uri. Spre exemplu, meseriile bine platite si care nu necesita studii speciale chiar exista. Meseria de model de videochat este doar una dintre ele. Poti descoperi mai multe despre angajarile in videochat de la Gloria Agency, o firma cu reputatie in domeniu.
Iti poti nota in jurnal nu numai experientele din trecut si prezent, ci si idei pentru cum vrei sa arate viitorul tau din punct de vedere al oportunitatilor, al finantelor, sau al relatiilor cu cei din jur.
Cum poti tine un jurnal usor
Nu ai nevoie de foarte multa recuzita si nici de foarte mult timp pentru a tine un jurnal. Incepe prin a face acest lucru fizic, cu o agenda, un caiet sau orice alt tip de carnet iti place. Poti scrie cu pixul sau stiloul preferat, cu creionul mecanic sau cu carioci, insa important este sa o faci usor.
Odata ce iti faci din journaling un obicei, adica scrii zilnic sau cel putin o data la doua zile, cate minimum 10 sau 15 minute pe zi, poti trece la scrisul in format electronic. Totusi, hartia si pixul sau creionul raman varianta castigatoare, mai ales ca petrecem deja foarte mult timp zilnic cu ochii in ecrane.
Journaling-ul te poate ajuta sa te autodescoperi, sa te bucuri de noi oportunitati, dar si sa te relaxezi zi de zi cu o activitate care este numai despre tine.
Sursa foto: Pexels.com.