Gadgeturi pentru industria auto

Cercetarile avansate la nivel global finantate atat de catre producatorii de top dar si de parteneriate publice-private au determinat aparitia unor noi gadgeturi pentru industria auto care au permis implementarea unor noi functionalitati avansate atat din punct de vedere tehnic cat si comercial. Integrarea acestor dispozitive moderne inca din fabrica si chiar la productia de serie reitereaza inca o data tendinta clara de a avansa in aceasta directie.

In categoria acestor gadgeturi auto se pot regasi o multitudine de produse si accesorii, unele dintre ele benefice pentru confortul conducatorilor auto si al pasagerilor iar altele cu rol clar de preventie si protejarea vietii.

De asemenea, putem regasi o serie de dispozitive care permit o interconectare cu tehnologii de top dezvoltate la nivel mondial de producatori de aplicatii web si mobile, sisteme de comunicatii moderne dar si de aparatura sau device-uri mobile, user-friendly pentru consumatorul sau clientul final.

Tehnologii moderne pentru industria auto

In categoria celor mai des intalnite dispozitive sau gadgeturi pentru industria auto regasim acele echipamente si tehnologii care permit o sfera larga de elemente de conectivitate intre calculatorul sau sistemele autovehiculelor si device-urile dumneavoastra tip smartphone. Cateva exemple in aceasta directie:

  • Localizare prin GPS;
  • Pornire de la distanta motor;
  • Monitorizare sisteme de patrundere prin efractie;
  • Monitorizare sisteme electronice si eventuale probleme tehnice;
  • Integrare sisteme avansate de notificare in caz de accident sau de disfunctionalitate.

Dupa cum am mentionat anterior, la nivel international s-au investit resurse uriase pentru a reusi sa se implementeze cat mai multe asemenea gadgeturi auto in productia multor brand-uri auto de renume. Deoarece interesul comercial a primat intotdeauna, tendinta de a descoperi, produce si pune in vanzare tehnologiile moderne a reprezentat, de multe ori, un lucru de maxima importanta si de departajare intre principalii competitori, pe un acelasi segment de gama auto.

O parte din asemenea gadgeturi si dispozitive au fost prezentate, integrate si regasite si in domenii conexe industriei auto, in aceast sens putand mentiona activitatea departamentelor tehnice E-Caseta si, respectiv Meseriasi La Cheie.

Dintre cele mai uzuale echipamente si dispozitive putem mentiona urmatoarele:

Acumulator extern pentru pornire motor si incarcare dispozitive electronice portabile;

Sisteme de navigatie integrate sau externe;

Oglinzi pentru avertizare unghi „mort”;

Tracker/Sistem detectare cheie;

Sisteme incarcare wireless pentru telefoanele mobile – in acest sens va invitam sa descoperiti lumea sau universul CES, tehnologii performante si avansate pentru industria automotive;

Sisteme avansate de navigatie auto.

Un alt exemplu concludent in ceea ce priveste interesul extraordinar manifestat pentru aceasta industrie si domeniu de activitate este reprezentat de cei de la NVIDIA – NVIDIA – World Leader in Artificial Intelligence Computing, care au investit mereu si au reusit sa integreze resurse tehnologice multiple, cu un design modern, in echiparea unor modele bine cunoscute auto.

Colaborarea bine cunoscuta in acest sens este reprezentata de parteneriatul dintre Tesla si Nvidia aferent sistemului ecran tactil care are o dimensiune de 17 inch si care incorporeaza functii avansate precum sistemul multimedia, navigatie, geolocalizare, functionalitati consola si panou de bord precum accesibilitate conducator auto, climatizare si multe altele similare.

Dupa cum se poate observa, prin toate aceste tendinte si exemple, se evidentiaza directia clara de imbunatatire a perfomantelor tehnice si de securitate dar, totodata, de sporire a confortului si accesibilitatii consumatorului final.

Previous post Sfaturi pentru a-ți menține telefonul ca nou
Next post Care sunt cele 3 secrete ale unei seri reușite cu prietenii? Iată aici câteva ponturi ce îți vor transforma fiecare seară de vineri, într-o poveste de neuitat