Pas cu pas: la ce să te aștepți în timpul folosirii unui balon gastric

Pornirea într-o călătorie de slăbire cu un balon gastric poate fi o experiență interesantă și transformatoare, pentru bărbați și femei deopotrivă. Înțelegerea lucrurilor ce decurg din acest proces îi poate ajuta pe mulți să se simtă mai încrezători și mai pregătiți pentru această muncă. În acest articol, vă vom ghida pas cu pas prin etapele cheie ale călătoriei de pierdere în greutate cu un balon gastric, de la consultația inițială până la succesul pe termen lung.

Consultare și evaluare:

Primul pas în călătoria de pierdere în greutate este o consultare inițială cu un profesionist din domeniul sănătății, specializat în procedurile cu balon gastric. În timpul acestei consultații, istoricul medical vă va fi trecut în revistă și va fi efectuată o evaluare cuprinzătoare pentru a determina eligibilitatea pentru procedură. Veți avea ocazia să puneți întrebări, să discutați despre așteptări și să răspundeți oricăror preocupări pe care le aveți.

Pregătirea pentru procedură:

Odată ce ați fost considerat un candidat potrivit pentru balonul gastric, veți primi îndrumări privind pregătirea pentru procedură. Acestea pot include modificări ale dietei, modificări ale stilului de viață și instrucțiuni de nutriție înainte de procedură. Este esențial să urmați aceste instrucțiuni pentru a asigura o procedură sigură și de succes.

Plasararea balonului gastric:

Plasarea balonului gastric era în trecut  o procedură minim invazivă efectuată sub sedare sau anestezie generală – azi însă, oamenii pot alege programul Allurion cu balon de slabire care reprezintă o alternativă dovedită la dietele ineficiente, un program complex care nu necesită intervenție chirurgicală, anestezie sau endoscopie. Un balon de poliuretan, de mărimea unei pastile (dezumflat) este înghițit până în stomac, fara endoscopie. Odată poziționat corect, balonul este umplut cu o soluție salină sterilă. Procedura durează de obicei între 15-20 de minute.

Perioada de recuperare și ajustare:

În urma inserării balonului gastric Allurion, nu veți avea nevoie de o perioadă de recuperare. Este normal să experimentați un ușor disconfort, balonare și greață în primele zile, pe măsură ce corpul se adaptează la balon. Echipa de asistență medicală vă va oferi instrucțiuni specifice după procedură, inclusiv ghiduri alimentare și recomandări pentru gestionarea oricăror efecte secundare potențiale.

Schimbări ale stilului de viață și sprijin ulterior:

Pentru a vă optimiza călătoria de pierdere în greutate, adoptarea unor schimbări sănătoase în stilul de viață este esențială. Echipa de asistență medicală, inclusiv dieteticieni, specialiști în exerciții fizice și psihologi, vă vor oferi sprijin și îndrumări cuprinzătoare pe tot parcursul procesului. Astfel veți putea dezvolta o dietă personalizată și un plan de exerciții fizice, veți aborda aspectele emoționale și comportamentale ale pierderii în greutate și veți primi sprijin continuu pentru a vă asigura succesul pe termen lung.

Vizite regulate la echipa de asistență medicală vor fi programate pentru a vă monitoriza progresul, pentru a răspunde oricăror preocupări și pentru a face ajustările necesare la planul de tratament. Aceste vizite vor include de obicei examinări fizice, măsurători și evaluări ale pierderii în greutate, precum și discuții despre bunăstarea generală și aderarea la modificările stilului de viață – aceste lucruri vor fi monitorizate și prin intermediul unui smartwatch dedicat și a unui cantar smart, conectat la aplicatia Allurion.

Eliminarea balonului:

Balonul gastric este de obicei proiectat pentru a fi temporar și se elimina  după o anumită perioadă, de obicei 16 săptămâni. Eliminarea balonului este o procedură relativ simplă și nechirurgicală, realizată in mod natural de catre organism – balonul Allurion se goleste și se elimina in mod natural, prin scaun.

Menținerea greutății pe termen lung:

După îndepărtarea balonului gastric, călătoria de scădere în greutate continuă. Este esențial să păstrați obiceiurile sănătoase și schimbările de stil de viață pe care le-ați adoptat în perioada balonului. Exercițiile fizice regulate, o dietă echilibrată și sprijinul din partea echipei de asistență medicală vor fi cheia pentru susținerea realizărilor de slăbire și promovarea succesului pe termen lung.

Astfel, pornirea într-un astfel de proces de slăbire cu un balon gastric implică mai multe etape cheie, de la consultația inițială până la menținerea greutății pe termen lung. Înțelegerea procesului pas cu pas vă poate ajuta să vă navigați în această călătorie cu mai multă încredere și să vă pregătiți pentru provocările și recompensele care urmează. Folosește aici calculatorul rapid IMC pentru a vedea dacă ți se potrivește Balonul Allurion – trebuie doar să îți cunoști greutatea și înălțimea, iar calculatorul va face restul!